fredag 11. november 2016

Hepatitt b

Hepatitt B er en sykdom forårsaket av hepatitt B-viruset (HBV). Smitte kan gi akutt hepatitt (leverbetennelse), men kan også føre til en kronisk . Hepatitt B-vaksine inngår i barnevaksinasjonsprogrammet forbarn med foreldre fra land med høy forekomst av sykdommen. Hepatitt B er en leverbetennelse med hepatitt B virus (HBV). Infeksjonen er symptomfri hos av voksne og av barn under år, og den oppdages ved . Hepatitt B er en leverbetennelse som skyldes smitte av hepatitt B viruset. Smitte skjer gjennom blo blodprodukter, spytt og ved ubeskyttet seksuell kontakt.


Hepatitt B er en virusinfeksjon som angriper leveren. Smitte skjer via blod eller kroppsvæsker. Nå skal alle nyfødte barn i Norge vaksineres. Hepatitt B er veldig smittsomt, og en sjelden gang sees smitte mellom medlemmer av samme husstand uten at det har vært seksuell kontakt eller direkte kontakt . Mistanke om akutt eller kronisk hepatitt 2. Oppfølging av pasienter med påvist akutt eller kronisk hepatitt B 3. Oppfølging av kroniske bærere av hepatitt B-virus 4. Hepatitt B-virus (HBV) er et DNA-virus i gruppen hepatittvirus som ved akutt infeksjon fører til hepatitt.


Omtrent av infeksjoner er asymptomatiske, men en . Hepatitt B er en virusinfeksjon som angriper leveren og kan forårsake både akutt og kronisk leverbetennelse. På verdensbasis er hepatitt B svært utbredt. Hepatitt B-infeksjonen gir som oftest ikke symptomer og de fleste blir bra uten behandling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg