torsdag 24. november 2016

Streptokokker hals

Streptokokker er den vanligste årsaken til bakteriell halsbetennelse. Ofte forutgås bakterieinfeksjonen av en virusinfeksjon, en forkjølelse, med lett ubehag i . Sår hals forårsaket av bakterier kalles ifølge Helse Bergen ofte streptokokkhals, fordi streptokokker er den vanligste bakterien som forårsaker .

Jeg fölte meg svärt syk og hadde höy feber. Bakterietypen heter Gruppe A Streptokokker. Det er en ganske vanlig betennelse i halsen, men det finnes ikke gode tall på nøyaktig hvor mange som får dette. Ved halsbetennelse som skyldes gruppe A-streptokokker behandler man i de .

Halsbetennelse (tonsillitt, streptokokkhals) og skarlagensfeber. Bakgrunn: Infeksjoner med streptokokker i halsen er en av de vanligste bakterielle infeksjonene, . Ofte trenger ikke infeksjoner i halsen noen behandling med antibiotika. Det vil også gjelde en del tilfeller der det faktisk er påvist streptokokker, sier Lindbæk.


Streptokokk A-infeksjon er en bakterieinfeksjon forårsaket av Streptococcus. Bakterieinfeksjon i halsen skyldes normalt infeksjon med streptokokker. Mange får halsbetennelse etter en forkjølelse, fordi immunforsvaret er nedsatt noe som . Jeg har begynt på antibiotika mot streptokokker i halsen for tre dager siden. Hadde vondt i halsen et par uker, så har . Karakteristisk for sykdommen er en von sår hals og smerter når man svelger. BETENT: Streptokokker kan behandles med antibiotika.


Legen kan ellers sende inn prøve av slim fra halsen eller materie i et sår til . Alle pasienter med sår hals testes med streptokokk hurtigtest. Sår hals skal vanligvis ikke behandles med antibiotika . Etter et par uker ble jeg igjen syk med vond hals og slapp kropp. Jeg fikk påvist streptokokker, noe jeg ved tidligere anledning også testet positivt på. De smitter vanligvis ikke, og de er naturlig forekommende flere steder i kroppen, også i halsen. Infeksjoner forårsaket av betahemolytiske streptokokker gruppe C og G, samt pneumokokker og Haemophilus influenzae,.


Halsbetennelse gir vondt i halsen, vanskeligheter med å svelge og feber. Det er ikke uvanlig at halsbetennelse, som er forårsaket av streptokokker, sprer seg . Nå har derimot feberen gått over, men halsen er fortsatt von og det er.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg