tirsdag 22. november 2016

Diabetes sår

Diabetiske fotsår er vanlig hos pasienter som har hatt diabetes i flere år. Bedre blodsukkerkontroll ser ut til å redusere sjansen for slike kroniske sår. Diabetes øker risikoen for både nerveskade (nevropati) og nedsatt blodsirkulasjon.

Du kan også få sår som har vanskelig for å gro på føttene. Et diabetisk fotsår er et sår under eller på ankelnivå forårsaket av nevropati,. Patofysiologien bak utviklingen er ikke helt avklart, men man mistenker . Diabetes fotsår kan skyldes dårlig blodtilførsel eller trykksår på grunn av dårlig nervefunksjon eller nedsatt muskelkraft.

Tema: Kroniske sår - Diabetiske fotsår er et altfor lite påaktet. Pasienter med diabetes mellitus har forhøyet risiko for utvikling av perifer . Epidemiologi, diabetes type 2; Konsekvenser av å få sår; Kostnader knyttet til DFS (diabetisk fot sår); Hvordan forebygge sår; Hvordan behandle diabetessår. Barnebeinte føtter illusterer fotsår og fotpleie ved diabetes. Se etter hard hu sprekker i huden, små sår eller sopp mellom tærne.


Vis større bildeDiabetisk fotsår skyldes en rekke spesielle forhold hos pasienter med diabetes. Såret kan ved manglende eller gal behandling ende med at det . Personer med diabetes har lettere for å få sår på bena enn andre. Dette skyldes vanligvis en kombinasjon av nerveskade og .

Diabetikere får lettere sår på føttene enn andre, og dersom det ikke oppdages og behandles kan det i verste fall føre til behov for amputasjon. Diabetikere er to til fire ganger mer utsatt for å få tannkjøttproblemer enn ikke-diabetikere. Risikoen for å få andre munn- og tannsykdommer generelt er også økt . Diabetikere har ofte dårligere blodsirkulasjon og gjerne nedsatt følsomhet i føttene. Dette gjør at diabetikere lettere får sår på føttene enn andre.


Nevropatisk trykksår i foten hos person med diabetes. Før jeg mistet foten fikk jeg et sår under hælen, som legene ikke . En ny undersøkelse viser at for mange personer med diabetes har unødvendig smertefulle sår. Nøkkelord: Diabetes, diabetisk sår, hjemmesykepleie, eldre. Informasjon om rsaker og symptomer p Diabetes sr.


Disse skyldes forandringer i blodkarene og i nervesystemet, og det er derfor ikke uvanlig at personer som har hatt diabetes i mange år får sår på føttene som har . DIABETES METAB REW REV 2012;28(SUPPL1): 225-31. Et diabetisk fotsår er et åpent sår som vanligvis oppstår nederst på foten hos cirka prosent av pasienter med diabetes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg