mandag 14. november 2016

Symptomer stoffskifte

Tristhet, tiltaksløshet, økt søvnbehov og forstoppelse er bare noen av symptomene på lavt stoffskifte. NO: Stoffskifteproblemer er noe som stadig får mer oppmerksomhet i media, og det er spesielt lavt stoffskifte som har stått mest i fokus. De vanligste symptomene sees hos de fleste med lavt stoffskifte, men disse symptomene er lite spesifikke, utbredt i befolkningen, og kan .

Symptomer på for høyt stoffskifte og symptomer på for lavt stoffskifte. Høyt stoffskifte betyr derimot at alle prosesser i kroppen går raskere enn normalt. Det fører til symptomer som nervøsitet, hjertebank, skjelvinger, . Når produksjonen av hormonene øker, vil det føre til at alle kroppens funksjoner går raskere.

Derfor kan høyt stoffskifte gi symptomer fra flere av kroppens . Lavt stoffskifte kan gi symptomer fra de fleste organer i kroppen. Behandling av lavt stoffskifte består i å erstatte mangelen på tyroksin fra skjoldbruskkjertelen . Lavt stoffskifte kan gi symptomer som tretthet, tristhet, tørr hud og hårtap. Lavt stoffskifte behandles ved tilførsel av hormonet tyroksin (tablett). Har du lavt stoffskifte (hypotyreose) betyr det at skjoldbruskkjertelen ikke lager nok stoffskiftehormon (tyroksin).


Det kan gi forskjellige symptomer, som for . For dager siden - De som har lavt stoffskifte har også lav forbrenning, men de har i tillegg andre symptom som ikke er forårsaket av det lave kaloriforbruket. I brevet ditt nevner du noen disse symptomene. Svimmelhet, trøtthet og såre øyne kan også være tegn på stoffskiftesykdom. Har tidligere vært i kontakt med lommelegen og fikk råd om å sjekke stoffskiftet mitt. Tok kontakt med fastlegen min og fortalte om symptomene.


Hos de fleste personer med for høyt stoffskifte vil skjoldbruskkjertelen være mer eller. Ut over symptomene på for høyt stoffskifte finnes i tilegg ofte smerter på . Skjoldbruskkjertelen, thyroidea, er en sentral kjertel når det gjelder helse for alle pattedyr. Symptomene på lavt stoffskifte er mange (se egen sak), blant annet vektøkning, en følelse av slapphet og nedstemthet, og manglende sexlyst. Dersom man regner med alle som er i grenseland; altså som har symptomer på hypotyreose men samtidig blodprøveresultater som regnes som normale og . Sliten, trøtt og energiløs er de første symptomene.


Sykdommen, hypotyreose, eller lavt stoffskifte, er en sykdom i skjoldbruskkjertelen. Fordi thyroksin påvirker hele kroppen, kan disse sykdommene gi en rekke ulike symptomer som ofte forveksles med andre sykdommer. Kan gi mange ulike symptomer: Ved høyt stoffskifte, som også kalles hypertyreose, produserer skjoldbruskkjertelen for mye av disse .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg