fredag 18. november 2016

Sukker for diabetikere

Kostholdsråd for diabetikere; Kan man spise sukker når man har diabetes? Søtningsmidler; Kan man drikke alkohol når man har . Det finnes to typer diabetes, type og 2.

Type 1-diabetes skyldes at personens insulinproduksjon er nedsatt. I utgangspunktet skyldes det altså ikke at insulinet . Diabetes er en sykdom der blodets innhold av sukker er forhøyet. Når vi spiser, blir karbohydratene i maten brutt .

Da jeg fikk diagnosen diabetes type var det mange tanker og spørsmål som raste gjennom hodet mitt. Uavhengig av hvilken type diabetes du har, har kostholdet innvirkning på. Jo færre karbohydrater maten inneholder, jo bedre er det for en med diabetes, fordi karbohydrater omdannes til sukker i blodet, sier Anne- Marie Aas, klinisk . Tidligere troede man, at diabetikere ikke kunne tåle den mindste smule sukker. I dag ved vi, at personer med diabetes kan spise op til g tilsat sukker . Inntak av drikke med mye sukker, som brus, saft og juice, er ikke anbefalt. Det er godt dokumentert at disse, i tillegg til å gi rask blodsukkerstigning, øker risikoen . Hver uke er det en nyhet om hva ”diabetikere” absolutt må eller.


Diabetesoppskrifter og informasjon om mat for diabetes pasienter.

Sukker og stivelse har mest effekt på nivået av blodsukker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg