tirsdag 29. november 2016

Infeksjon i operasjonssår

I forbindelse med ethvert kirurgisk inngrep er det en risiko for at det kan oppstå en infeksjon i operasjonssåret etter operasjonen. Tross korrekt behandling hender det at noen sår tilheler langsomt. Utfordringen både for deg som pasient og for legen er å avgjøre om dette skyldes infeksjon, .

For uker siden var jeg gjennom en kikkhullsoperasjon i magen. Nå har jeg hatt betennelse i det ene såret i dager. Dere som har fått infeksjon i operasjonssår.


Litt ekkelt,men gjelder et operasjons sår.

BufretLignendeHvis infeksjonen kommer i et operasjonssår, kan såret sprekke opp og betennelse renne ut, eller betennelsen kan gå dypere ned. Jeg fikk et sår som ble sydd for nesten to uker siden, og tok stingene for noen dager siden. Jeg har nok plukket litt for mye på det, så nå er det . Et infisert operasjonssår er ikke noe du kurerer med pyrisept, tenk på.


Er det tegn til infeksjon skal man kontakte lege med en gang, det fikk du . Ofte er operasjonssår lukket ved hjelp av sting, lim, klemmer eller stifter. Når det gjelder egenpleie av operasjonssår så gjelder kun en regel – følg veiledning fra . Både når det gjelder tapping av serom eller blødning, vil det være en risiko for å påføre pasienten infeksjon ved tapping, så dette må gjøres . Generelle prinsipper i behandling av ortopediske infeksjoner.

Kritisk Infeksjon Sårinfeksjonens kontinuum. Primært lukket sår vil si at sårkantene er sammenføyd ved. Reduserer rensing av kirurgiske snitt faren for infeksjoner, og hva skal det evt. Hvordan påvise at det foreligger infeksjon i et sår? Infeksjoner i hud og underhud er assosiert med pussproduksjon.


Et sår som er lukket med sting, stifter, lim eller tape gror raskere. Noen ganger blir kutt (eller kirurgiske sår) stående åpent fordi det er risiko for infeksjon, eller . Kort liggetid på sykehus forut for operasjonen, atskilt fra pas. Steller du sår på riktig måte, vil det bidra til rask tilheling, samtidig som du. Såret vil ikke gro raskere av dette, men du forebygger infeksjon.


Om lag én av tolv kvinner som har gjennomgått keisersnitt får infeksjoner i operasjonssåret, viser en ny undersøkelse gjennomført av Norsk overvåkingssystem . Var hos legen i dag pga betennelse i snittet etter ks. Fikk det renset og fikk antibiotika(diclocil). Dette skyldes vanligvis pasientens egne hudbakterier og er som regel lett å behandle. Sykehjemspasienter har ofte bristende hudbarrierer, som øker risikoen for hud-sår og bløtvevsinfeksjoner God sårbehandling kan redusere forekomsten Er etter .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg