fredag 10. juli 2015

A vitamin

Vitamin A er en gruppe fettløselige retinoider som er viktig for synet, huden, slimhinner, fosterutvikling, vekst og immunsystemet. Vitamin A er et av våre viktigste vitaminer. Det er viktig for øyet og nattesynet, immunforsvaret og spiller en rolle for fertilitet og fosterutvikling.

Vitamin A kalles ofte øyets vitamin og er et fettløselig vitamin. Vitamin A fungerer i kroppen som en viktig antioksidant og er spesielt viktig for kroppens forsvar . BufretLignendeI 19ble det første fettløselige vitaminet oppdaget; vitamin A. Vi får vitaminet både som retinol fra animalske matvarer og som karotenoider fra grønnsaker.

Vitamin A er et fettløselig vitamin som er nødvendig for blant annet syn, forplantningsevne, immunforsvar, regulering av arveanlegg, slimhinner og vekst. A-vitamin, samlebetegnelse på forbindelser som har samme biologiske effekt som retinol. Vitamin A i kosten finnes hovedsakelig som . Vitamin A er viktig for at synet skal fungere normalt, nærmere sagt overføringen av lysimpulser til synsnervene.


Ekstra tilskudd av A-vitamin kan være aktuelt for personer med psoriasis og kviser og de som lider av cystisk fibrose, eller de som tar legemidler som inneholder . A-vitamin er det første av fire fettløselige vitaminer, og er essensiell for synsfunksjonen, kommunikasjon mellom kroppens celler og regulering . Vitamin A er et fedtopløseligt vitamin, som er nødvendigt for blandt andet syn, forplantningsevne, immunforsvaret, regulering af arveanlæg, slimhinder og vækst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg