onsdag 22. juli 2015

Er halsbetennelse smittsomt

Halsbetennelse smitter ved at en syk person hoster eller nyser i nærheten av deg. Den virus-forårsaka halsbetennelsen er det ingenting å gjøre med. Er en bakteriell halsbetennelse smittsom?

Halsbetennelse (tonsilitt) er en betennelse i mandlene i svelget, som kan skyldes virus eller bakterier. Mistenker at det er forårsaket av virus i forhold til symptomer. Innsendt av jente år Hei Halsbetennelser er forårsaket . Kyssesyke er veldig smittsomt (dråpesmitte), men de fleste er faktisk smitta allerede som små barn, og blir ikke spesiellt syke av viruset.

Et døgn etter at du starter på penicillinkuren, er det lavere risiko for at du smitter andre. Halsbetennelse smitter via dråpesmitte eller hudkontakt. Halsbetennelse gir vondt i halsen, vanskeligheter med å svelge og . Streptokokker er den vanligste årsaken til bakteriell halsbetennelse. Ofte forutgås bakterieinfeksjonen av en virusinfeksjon, en forkjølelse, med lett ubehag i . Halsbetennelse (tonsillitt, streptokokkhals) og skarlagensfeber. Sykdommen er smittsom, men ikke så smittsom som de.


Både virus og bakterier kan forårsake en halsbetennelse. Halsbetennelse kan være smertefullt, men plagene går som regel over av seg selv i løpet av tre til fire dager. Det er noen tiltak som kan minske plagene mens . Halsbetennelse er en betennelse i mandlene i svelget, som kan skyldes virus eller bakterier.


Det er vanlig å dele halsbetennelser inn i . Smitter kollegaen mest før eller etter at hun har fått influensa og omgangssyke? Noen yrkesgrupper bør være hjemme to døgn etter at de er . Strep hals er en infeksjon av området av halsen og mandlene, som er kjennetegnet ved kløe og smerte i området. Navnet i seg selv tyder på at patogenet er . Du er smittsom noen dager til, men ikke smittsom lenger når du. Dette er grunnen til at forkjølelse og halsbetennelse med streptokokker kan oppstå samtidig.


Virus-øyekatarr (viral konjunktivitt) er også smittsomt, spesielt visse. Bakteriell halsbetennelse smitter ikke så lett, men er i teorien smittsom. Halsbetennelse er smittsomt, og må behandles med medisin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg