mandag 20. juli 2015

Rødt øye barn

Rødt øye er et ganske vanlig fenomen; Årsaken er i de aller fleste tilfeller ufarlige,. Når et øye blir rødt, skyldes det enten at øyets blodårer er blitt utvidet, eller at det har vært. Et av punktene som sjekkes er om barnet skjeler.

Ett rødt øye uten puss kan tyde på at barnet reagerer på noe det har fått inn . Rødt øye skyldes utvidelse av blodkar eller blødning. Terminologi: Konjunktival injeksjon: Injeksjon av karene i conjunctivae bulbi. Røde øyne er et vanlig fenomen og noe alle opplever fra tid til annen.


Røde øyne oppstår fordi blodårene i øyet utvider seg. Røde øyne hos barn kan skyldes en infeksjon, allergi eller et fremmedlegeme. Ved en lett betennelse kan du rense øyet med en saltvannsoppløsning. Kan et plutselig rødt og sårt øye skyldes noe annet enn en øyekatarr? Mer informasjon om dette finnes i artikkelen Tette tårekanaler hos barn.


Dersom øyet er rødt med puss over flere dager uten tegn til bedring (spesielt hos barn) . Bakteriell øyekatarr kan ramme i alle aldre, ikke minst hos barn, fordi de lett får urenheter - jord og san inn på . Det kan redde øyet hvis barnet har øyekreft, sier to foreldre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg