tirsdag 28. juli 2015

Laktose test

Diagnosen laktoseintoleranse stilles av lege ved hjelp av ulike tester. Det er viktig med riktig diagnose før du gjør endringer i kostholdet på . Ved en laktoseintoleranse er det individuelt hvor mye laktose man kan tåle uten å få symptomer, og meieriprodukter .

Det betyr at mange med laktoseintoleranse vil ikke slå ut på testen, og mange som ikke har laktoseintoleranse vil kunne slå ut. Melk inneholder melkesukker (laktose), som er et såkalt disakkarid - det betyr at det består av to sukkerkomponenter (monosakkarider) - glukose og galaktose. Laktose er et annet navn for melkesukker, altså karbohydrater fra kumelk og andre pattedyr. Også morsmelk inneholder store mengder laktose, . Laktoseintoleranse er den vanligste årsaken til at man reagerer på melk, og oppstår tidligst i 3-års-alderen.


Jeg har tidligere publisert innlegget der jeg testet laktose- og glutenfrie kroneis og basert på hvor mange som har lest dette innlegget er det . Genetisk analyse av laktasegenet er en sensitiv test som enkelt kan utføres i. Laktose er det dominerende karbohydratet i melk, og spaltes til . En laktosetoleransetest er en undersøkelse der man måler kroppens evne til å nedbryte . Da kan det være tegn på at man lider av laktoseintoleranse eller en annen tarmsykdom - f. Det er en test som kan utføres på et vanlig legekontor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg