torsdag 9. juli 2015

Melke allergi

Melkeallergi er en allergisk sykdom der kroppens immunsystem danner antistoffer mot proteiner i melken (kasein og myse) og produkter som inneholder melk. Melkeallergi er den vanligste allergien blant små barn, noe som skyldes at kumelk er en matvare som ofte introduseres tidlig i spedbarnets . Melkeallergi inntreffer vanligvis tidlig i løpet av først leveår, også noen ganger som reaksjon på at ammende mor drikker melk.

Melkeproteinallergi, ofte kalt melkeallergi, er en allergisk reaksjon mot ett eller flere av proteinene i melk og meieriprodukter. Hvis du ikke tåler kumelkprotein, dreier det seg om melkeallergi. Tåler du ost og yoghurt, men ikke drikke melk, har du trolig laktoseintoleranse.


Symptomene på melkeallergi kan vise seg på mange forskjellige måter.

Variasjonene er store, og symptomene varierer fra barn til barn. Melkeallergi oppstår når immunforsvaret feiltolker proteinet i melken som farlig og forårsaker en allergisk reaksjon. Mellom og prosent av europeiske barn er diagnostisert med kumelkallergi, men melkeallergi kan også være en midlertidig tilstand hos barn . Hvis du reagerer på melk, er det svært viktig å finne ut om du har melkeallergi eller laktoseintoleranse. Det betyr nemlig at du får helt forskjel.


Har du melkeallergi, tåler du ikke melk i det hele tatt, og heller ikke melkeprodukter.

Melk inneholder laktose, eller melkesukker som det også heter. Laktose er et karbohydrat som består av to sukkerenheter. Melk inngår i mange retter vi lager hjemme og i flere ferdigprodukter vi finnernbsp;i butikken. Les ingredienslistennbsp;godtnbsp;ved butikkhyllen ognbsp . Mange får diagnosen alt for sent med unødvendige plager til følge. En del spedbarn får kumelkallergi i avvenningsperioden i overgangen fra brystmelk til annen kost.


Det er besværlig for både barnet og foreldrene. Mor har sluttet å innta melk da han har . Det finnes to typer overfølsomhet overfor kumelk: 1: Ekte melkeallergi, som er rettet mot proteinene i melken. Det er som regel proteinet kasin, populært kalt . Her har vi samlet alle artikler om melkeallergi for deg. Sist publiserte artikkel er: Allergisk mot melkeprotein som baby.


Melkeproteinallergi er en sykdom som oppstår når immunforsvaret i kroppen feiltolker melkeproteinet som skadelig og produserer antistoffer for å beskytte . Melkeallergi er kroppens immunologisk reaksjon på proteiner som fins i melk fra dyr. Dette kan resultere i plager som oppkast, diare og utsletter rundt munnen. Laktoseintoleranse er en form for overømfintlighet hvor barnet .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg