tirsdag 28. juli 2015

Forkjølelse feber

Mange forveksler forkjølelse og influensa, og det er ikke så rart. Felles for både influensa og forkjølelse er at man får feber, hodepine, sår hals og hoste, sier . Den gjør oss snørrete og tette i nesa, vi kan få sår hals, vondt i hodet, hoste, feber og vi blir gjerne slappe.

Ofte går forkjølelsen over etter en uke, men den kan . Slik vet du forskjell på forkjølelse og influensa. Ta eventuelt paracet mot kraftig hodepine og feber. Når nesa renner, hodet verker og halsen . FORKJØLET PÅ JOBBEN: De fleste kan gå på jobb med en vanlig forkjølelse, men bør ta. Men de færreste får feber ved en vanlig forkjølelse. Generelt er influensa verre og mer langvarig enn forkjølelse, og symptomer som feber, kroppssmerter, hodepine, ekstrem slitenhet og tørrhoste . Forkjølelsen fører gjerne til at du hoster, nyser og har lett feber.


Den holder seg i de øvre luftveiene, mens influensa også kan angripe lungene . Det finnes ingen kur mot forkjølelse, men symptomene kan lindres. Det er visse forkjeller på influensa og forkjølelse. Men influensaen vil få deg til å føle deg mye verre enn hvis du bare er forkjølet, med feber, . Det finnes flere råd mot forkjølelse som virker, men når det gjelder.

Forkjølelse er en smittsom virussykdom som rammer de øvre luftveiene, hovedsakelig nesen og. I starten kan man også få lett feber og føle seg slapp og syk. Voksne rammes av forkjølelse 1-ganger per år, barn under syv år rammes 7-9.


Tilstanden er karakterisert ved sår hals, slapphet og lavgradig feber i starten. Det er ikke hensiktsmessig å bruke febernedsettende medisiner før feberen er over °C, da feber kan være gunstig i kampen mot forkjølelse. Men snufser du, og er i tillegg trøtt og har feber og vondt i kroppen? Da kan det være en forkjølelse eller influensa som er på vei og du er . Barn kan få meget høy feber, spesielt om kvelden og natten. En vanlig forkjølelse varer normalt 3-dager med vekslende feber.


Det er når allmenntilstanden er dårlig, som ved høy feber ved infeksjonssykdommer. Forkjølelse Mildere enn influensa og ofte lengre forløp. Forkjølelse, virusinfeksjon som skaper betennelsesreaksjoner i slimhinnene i nesen. Det opptrer alminnelig utilpasshet, men sjelden feber. Forkjølet barn - Les om forkjølelse hos barn på nettstedet SyktBarn.


Se video av riktig bruk av nesespray, nesedråper, måling av feber ol. Hjernehinnebetennelse begynner ofte med forkjølelse, feber, utilpasshet og hodepine. Hodepinen blir verre, feberen stiger, og man kan få kvalme og begynne å . Tett, rennende nese, feber og verking i kroppen?


Noen ganger trenger vi noe lindrende, enten for en sår hals eller for feberen som herjer i kroppen. Er det noen som hatt innsetting til tross for forkjølelse, feber og lignende, og hvordan gikk det? Gravid eller ikke, og tror dere sykdommen hadde .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg