torsdag 16. juli 2015

Mat med c vitamin

Spiser du mye guava, rød chili, paprika og nype-produkter? Da er sjansen stor for at du får i deg mye C-vitamin. Pantotensyre som tas sammen med C-vitamin, kan styrke huden, og bidra til å.

Mat med høyt innhold av C-vitamin: rød paprika, kålrot, grønnkål, rosenkål, . C HER DA: Appelsin og spinat - faktisk like gode kilder til c-vitamin. Vitamin C eller askorbinsyre er et vannløselig vitamin som må tilføres gjennom kosten ettersom vi ikke kan produsere det selv i kroppen vår. Norges nye kulturmagasin, fordelsprogram, boliger, aktiviteter, mat og drikke. Vitamin C (askorbinsyre) hører til blant de vannløselige vitaminene.


Flere bær og friske grønnsaker er også gode C-vitaminkilder. Lavt inntak av slike matvarer kan føre til C-vitaminmangel som tidligere var utbredt blant sjøfolk. Noen som har forlsag til matvarer som inneholder mye C-vitamin, burde ikke være altfor vanskelig folkens :wink:, men vær sÃ¥ snill ikke si . For mye bearbeidet mat som er rik på fett og sukker og som har for lite av det.


C-VITAMIN: Finnes i frukt, særlig sitrusfrukter, bær som jordbær, . Oversikten under viser hvor mange mg C-vitamin i 1gram av de ulike grønnsakene og fruktene. Paprika inneholder fire ganger mer C-vitaminer enn appelsiner. To næringsstoffer i maten er ekstra viktige for immunforsvaret; antioksidanter .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg