torsdag 23. juli 2015

Hjerte karsykdom

Hjerte- og karsykdommer oppstår i hjertet og i kroppens blodkar. Tette blodårer er en vanlig årsak til mange hjerte- og kar sykdommer. Hvor høyt blodtrykket bør være, avhenger av hvilke risikofaktorer for hjertesykdommer du har og om du har hjerte- eller karsykdom, diabetes eller nyresykdom.

Hjerte-_og_karsykdommerBufretLignendeDe fleste alvorlige hjerte- og karsykdommer oppstår i arterier og i hjertet. I begge disse organene er den sentrale sykdomsprosessen åreforkalkning. Fagstoff: Sykdommer i hjertet og blodårene vil kunne føre til at tilførselen av oksygen og næringsstoffer til cellene reduseres eller stopper opp.


Fakta om hjerte- og karsykdom i Norge og resten av verden, samt hva man kan gjøre for å minske egen risiko. Hjerte- og karsykdommer, samlebegrep som omfatter sykdommer i hjerte og blodårer. Vanlige hjertesykdommer er angina pectoris, . Stadig færre middelaldrende nordmenn dør av hjerte- og karsykdommer.


Nedgangen var bratt i 1990-årene og har fortsatt etter 2000. Status og utvikling for hjerte- og karsykdommer i Norge. Sterk nedgang i dødelighet, men bekymringsfull utvikling blant yngre voksne. Som hjerte- og karsykdommer betegnes sykdommene i pulsårene (arteriene) i hjertet og resten av.


De vanligste symptomer oppstår i hjertet, hjernen og bena.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg