fredag 6. oktober 2017

D vitamin kilder

I følge Norkostligger det gjennomsnittlige vitamin D-inntaket på for. Vitamin D dannes i huden (fra kolesterol) når sollys, UVB-stråler, treffer huden. Vitamin D er viktig for skjelettet og immunforsvaret, men mange av oss får ikke nok.

De viktigste kildene i norsk kosthold er fisk, egg, margarin . Den viktigste kilden til D-vitamin i den norske hverdagskosten er fet fisk. D-vitamin er viktig for blant annet immunforsvaret, samt oppbygging og . Om sommeren, når solen står høyt på himmelen er solen den beste kilden til vitamin D.

Resten av året er vi avhengige av å få tilført vitaminet via kostholdet. Gå til Kilder i kosten - I Norge blir for tiden smør og margarin samt noen få melketyper beriket med vitamin D slik at også disse blir gode kilder. Derfor er D-vitamin så utrolig viktig for deg. Laks er en av de aller beste kildene til D-vitamin.


Fet fisk, lever, smør og egg er matvarer som er rike på vitamin D. Dagsbehov Dagsbehovet for vitamin D er 4IU . Sollyset er den viktigste kilden til D-vitamin. Mange av de nyoppdagede helseeffektene av D-vitamin er oppsiktsvekkende for forskere og . D-vitamin får vi automatisk en masse af om foråret og om sommeren via solen. Men hvilke andre kilder findes der egentlig, og hvad skal vi . Fiskerogn er en utmerket kilde til D-vitamin. Vitamin-D i maten er ekstra viktig nå, fordi sola står for lavt på himmelen til at produksjonen av . Gode kilder til vitamin D er sollys og mat som fet fisk (som laks og makrell), egg, tran og beriket margarin og melk. Strengt tatt er ikke dette stoffet et vitamin, siden . Vitamin D er et fettløselig vitamin som har en rekke viktige funksjoner i. Fet fisk som ørret, laks, makrell og sild er gode kilder til D-vitamin.


D-vitamin er helt nødvendig for at kroppen skal kunne nyttiggjøre seg. Vitamin D er viktig for normal beindannelse, opprettholdelsen av et sterkt og sunt skjelett. Derfor er det viktig med andre gode kilder til vitamin D i tillegg til sola. Kilder til vitamin D er sollys (vitamin D dannes i huden ved soling) eller vitamin D rike matvarer som f. I sommerhalvåret dannes vitamin D i huden når huden utsettes for sollys. Bakgrunn: Sollys er en viktig kilde til vitamin da kroppen kan produsere dette selv ved at huden eksponeres for UV-stråler.


Sola er naturens beste kilde til vitamin D. Men i Norge er det lite sol store deler av året. Vi må derfor få i oss vitamin D gjennom mat eller til. D-vitamin fra sollys er en effektiv kilde til D-vitamin, men det dannes kun når solen når høyt nok opp på himmelen. Norge ligger så høyt mot nor at vi kun kan få .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg