torsdag 19. oktober 2017

Egenandel

Frikort for helsetjenester får du når et visst beløp i egenandeler er betalt. Med frikort slipper du å betale egenandeler for resten av kalenderåret. Bestill frikort, se hvor mye du har betalt i egenandeler og hvor mye du må betale for ulike helsetjenester, som lege eller fysioterapeut, her. For vanlig undersøkelse inntil minutter (også hos manuellterapeut og andre spesialister), 1kroner. Folketrygdloven § 5-omtaler utgiftstaket som gir rett til frikort og hvilke egenandeler som hører inn under frikortordningen.


Du må betale egenandel når du får legemidler eller sykepleieartikler på blå resept.

Har du resepter som gjelder flere ganger, må du betale ny egenandel hver . Her finner du oversikt over egenandelstak og egenandelstak samt linker til mer detaljert informasjon om hvilke egenandeler du som . Ordinær egenandel justeres hvert år den 1. Det finnes en rekke ulike typer egenandeler. I denne artikkelen skal vi se på noen av dem og gjøre rede for hvordan de beregnes. Beløp som trekkes i fra erstatningsoppgjøret etter skade.


Utgjør en form for selvrisiko som påvirker prisen og hjelper med å holde prisen på . Hos lege og andre behandlere med driftsavtale må du betale en egenandel. For medisiner på blå resept må du også det.

Frikort og egenandelstak er ikke det tradisjonelle frikortet man kan bruke hos eksempelvis fastlegen. Frikort inngår blant annet ved egenandeler . Du får dekket deler av dine utgifter ved behandling hos lege, på poliklinikken eller andre behandlingsinstitusjoner, men du må betale en egenandel. Hva du skal betale i egenandel for medisiner, er avhengig av om medisinen er på blå resept, er på hvit resept eller er reseptfri.


Det er likevel slik at den som mottar behandlingen skal betale en egenandel. Dette berører de som mottar behandling i Solli DPS sin poliklinikk, dagavdeling og . BLIR DYRERE: Nye regler fører til at flere tusen pasienter må betale langt mer i egenandel for behandling ved sykehus. Egenandel kan bare kreves av den som mottar tjenesten. Dersom det ytes tjenester i hjemmet på grunn av et mindreårig barns hjelpebehov, . Hvor mye du må betale hvis det skjer noe med kjøretøyet ditt varierer.


Her er det du bør vite om egenandeler: Det er ikke egenandel på . Egenandel, den økonomiske andel en person dekker selv i forbindelse med en tjeneste som for øvrig er dekket på annen måte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg