tirsdag 24. oktober 2017

Kosthold ved magesår

Magesår er en sykdom som har vært kjent i flere tusen år. Allerede rundt år null anbefalte Aulus Cornelius Celsus lett og myk mat ved magesår . Jeg er en godt voksen mann som har fått påvist magesår og har fått. Kosthold og ernæring Kostråd ved magesår . Ved magesår må du som regel være forsiktig med sterkt krydret mat, røkt mat, svært fet mat, kaffe og sure drikker i lang tid. Det er svært vanlig å få magesår, og det kan i noen tilfeller medføre farlige komplikasjoner.


For de som lider av magesår eller gastritt, er en av de eneste måtene å lindre symptomer for å unngå matvarer som forårsaker ubehag.

Magesår er sår som dannes på innsiden slimhinnen i spiserøret, tarmene eller magen. Selv om stress er ofte skylden som årsak til magesår, . Var jo redd jeg hadde fått gallestein (eller ballestein?: ) i går, men det er nok magesår. Hvis slimhinnen i magen eller tarmen skades, kan du få et magesår.


Du kan få såkalt spiselindring, det vil si at smertene blir mindre når du får i deg mat. Det kan være riktig å unngå mat og drikke som har lav pH-verdi, dvs inneholder .

Røyking øker tilbøyeligheten til å utvikle magesår, mens ingenting tyder på at en bestemt kost eller alkohol kan gi magesår. Da har jeg fått vite av legen at jeg (mest sannsynlig) har magesår. Har veldig høy syreproduksjon, og må dermed være veldig forsiktig med typ . Magekatarr er ikke en forløper til magesår. Smerter i mellomgulvet er det vanligste symptomet på magesår. Magesår, også kjent som peptisk ulcus er et sår eller lesjoner i slimhinnen i spiserøret eller i magesekken eller umiddelbart etter magen i den første del av . Et stoff som finnes i brokkoli kan bli det nye våpenet i kampen mot magesår og.


Dersom vi kan vise at vi kan bekjempe sykdommen ved riktig kosthol vil det . Du skal også unngå mat og drikke som irriterer og kan øke risikoen for et magesår i skjøtene, koffein, sterke krydder, peppermynte og sterk kakao, samt alkohol. Den magesår diett kan bidra til å redusere noen symptomer på dårlig, men det kan ikke helbrede magesår eller hindre dem fra å dannes. Også referert til som magesår eller magesår, den viktigste symptom på magesår er brennende smerter i magen.


Magesår er ikke bare knyttet til kosthol men de . Det er viktig å skille ubehag i mage-tarm fra sykdom som magesår, som kan gi. Et daglig kosthold med tilstrekkelig fiber, vann og frukt er positivt for fordøyelen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg