tirsdag 17. oktober 2017

Sykdommen ms

MS er en sykdom som medfører ødeleggelse av isolasjonslaget (myelinet) rundt nervetråder i hjernen og ryggmargen. Multippel sklerose, eller MS, er en sykdom i sentralnervesystemet. Den rammer hovedsakelig i en alder mellom og år og er dobbelt så vanlig hos kvinner .

Multippel sklerose (MS) er en kronisk sykdom som angriper sentralnervesystemet, det vil si hjerne og ryggmarg. BufretLignendeMultippel sklerose (MS) er en sykdom som rammer nerveceller. Det finnes behandling som kan bremse utvikling av multippel sklerose.


Multippel sklerose, MS, er en kronisk sykdom som angriper sentralnervesystemet, både i hjernen og i ryggmargen.

Vi vet ikke per i dag hva som forårsaker multippel sklerose (MS), heller ikke hva som gjør at visse, ofte unge personer, rammes av sykdommen og andre ikke. Sykdommen rammer forholdsvis unge mennesker (gjennomsnittsalder ved debut er ca. år), og noe hyppigere kvinner enn menn. Her kan du lese om sykdommen MS, hva den innebærer, hvordan den behandles og hvordan man kan finne hjelp i samholdet.


Multippel sklerose (MS) er en kronisk sykdom i den hvite substans i sentralnervesystemet (hjerne og ryggmarg). Symptomene skyldes betennelsesforandringer. MS-rammede Anja Karin Fjellheim (37) kjemper en kamp mot tiden. Behandlingen som kan gjøre henne frisk får hun ikke i Norge. Lykke er ikke alltid avhengig av om man har en sykdom eller ikke.


Gå til Hvordan mestre en kronisk sykdom - Du hadde antagelig allerede en positiv eller negativ tilnærming til livet før du utviklet sykdommen. Inger Stenstrøm (54) om MS-sykdommen: - Det er en sorg. Kona til tv-profil Oddvar Stenstrøm (69) kunne nesten ikke tro det, da hun fikk . Fagstoff: Multippel sklerose forkortes ofte til MS. Sykdommen ble oppdaget på midten av 1800-tallet av den franske legen Charlot.


Forteller om utfordringene med å kombinere sykdommen med mammarollen i Kjære mamma, som du kan se mandager til torsdager klokka . Sykdommen debuterer oftest mellom og år og forekommer dobbelt så hyppig hos kvinner som hos menn. Multippel sklerose (MS) er en kronisk sykdom kjennetegnet av betennelser i ulike deler av hjernen og ryggmargen som følge av en feil i . Funnene i en ny norsk studie kan bidra til å vurdere risiko for MS og gi behandling på et tidligere stadium av sykdommen. Og nå sår australske forskere tvil om sykdommen er forårsaket av kroppens. Multippel sklerose (MS) kan skyldes et virus som får cellene som lager myelin, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg