torsdag 26. oktober 2017

Symptomer hepatitt b

Hepatitt B er en leverbetennelse med hepatitt B virus (HBV). Symptomer på akutt sykdom går tilbake i løpet av 1-måneder, men noen kan oppleve mer . Gå til Symptomer og forløp - vil få symptomer som influensaliknende plager, eksantem, slapphet, leddsmerter og mageplager uten ikterus, og ca. Omtrent halvparten av dem som blir smittet av hepatitt B-viruset vil få symptomer i løpet av to til seks måneder etter smittetidspunktet. De fleste har få symptomer, mens noen får symptomer som slapphet, kvalme, magesmerter og gulsott.


Hepatitt B smitte kan hos noen få utvikle seg til en kronisk . Hepatitt B er en virusinfeksjon som angriper leveren.

Smitte skjer via blod eller kroppsvæsker. Nå skal alle nyfødte barn i Norge vaksineres. Hepatitt B er veldig smittsomt, og en sjelden gang sees smitte mellom. Den kroniske hepatitt B kan forløpe helt uten symptomer eller gi anledning til en rekke . Hepatitt B-infeksjonen gir som oftest ikke symptomer og de fleste blir bra uten behandling.


B; Symptomer på hepatitt B; Kronisk hepatitt B-infeksjon; Gode råd for å forebygge hepatitt B; Behandling av . Inkubasjonstiden er 2–uker, vanligvis fire uker. Sykdomsbildet likner det for hepatitt B, men langt flere av voksne som smittes får tydelige symptomer på gulsott.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg