mandag 23. oktober 2017

Urinveisinfeksjon og gravid

Urinveisinfeksjon er vanligere blant gravide enn kvinner ellers. Typiske symptomer ved denne tilstanden er svie ved vannlating samt hyppig vannlating, og i . Jeg har urinveisinfeksjon for hundrende gang. Hadde en i uke seks og fikk straks behandling. Fikk en nå rett før jul og ble sittende på . Enten har jeg fått urinveisinfeksjon, eller gravid med. Urinveisinfeksjoner hos gravide - Gravidhelse - Klikk.


Er du gravid og har en ubehandlet urinveisinfeksjon, kan det få alvorlige konsekvenser. En blærebetennelse gir økt risko for nyrebekkenbetennelse. Derfor undersøkes urinen på alle gravide ved hver . En urinveisinfeksjon kan stamme fra urinrør og blære, det som vi kaller blærekatarr. Nyrebekkenbetennelse er en mer alvorlig infeksjon som . En urinveisinfeksjon hos gravide kan føre til premature rier, særlig rundt uke og senere. Dette kan igjen føre til for tidlig fødsel fordi riene gjør . Gravide er mer utsatt for å få urinveisinfeksjon enn andre.


Dersom gravide får urinveisinfeksjon kan det også lettere utvikle seg til nyrebekkenbetennelse.

Om lag prosent av gravide i Norge får urinveisinfeksjon. Ubehandlet kan dette øke faren for nyrebekkenbetennelse og i verste fall for tidlig fødsel. Hvis du er gravid og mistenker at du har urinveisinfeksjon. Symptomer på urinveisinfeksjon; Behandling av urinveisinfeksjon; Graviditet, ammende og urinveisinfeksjon; Slik kan du .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg