mandag 30. oktober 2017

Soppinfeksjon

Soppinfeksjon (candida vaginitt) i skjeden forårsakes av soppen Candida albicans. Plagene er svie og kløe i skjeden, og det er oftest tykk, hvit utflod. Soppinfeksjon i underlivet heter candida vaginitt på det medisinske fagspråket, og infeksjonen er forårsaket av soppen Candida albicans.

Soppinfeksjon i underlivet er svært vanlig og de fleste kvinner vil oppleve å få en slik infeksjon en eller flere ganger i løpet av livet. Vivag Balanse vaginalkapslerSoppinfeksjon - Sopp - Sex og samfunnsexogsamfunn. BufretLignendeNesten alle kvinner vil få soppinfeksjon en eller annen gang i løpet av livet. Sopp regnes ikke som en seksuelt overførbar infeksjon og smitter derfor ikke ved .

Soppinfeksjoner forekommer relativt sjelden hos kvinner yngre enn år og etter overgangsalderen. Hos de fleste kvinner er soppinfeksjon i underlivet forårsaket av en gjærsopp som kalles Candida albicans. Candida er vanligvis ufarlig og den lever naturlig på . KLØENDE PLAGE: Soppinfeksjon rammer mange kvinner. Soppinfeksjon i underlivet er plagsomt - men veldig vanlig.


Soppinfeksjoner i huden kan komme enten av dermatofytter eller av gjærsoppene, Candida og Malassezia. Disse finnes normalt i huden, men noen ganger kan . Opp mot ¾ av alle kvinner over år har opplevd en soppinfeksjon i underlivet. Vanligvis vil man oppleve kløe, svie og endring av utflod når man .

Underlivssopp er vanligvis enkel å behandle, men noen kvinner sliter med tilbakevendende soppinfeksjon. Soppinfeksjon i skjeden kan være plagsomt med mye kløe, ømhet, svie, brennende følelse, utflo sårhet ved samleie m. Nesten alle soppinfeksjoner i underlivet forårsakes av sopparten Candida albicans. Denne finnes ofte i normalfloraen i tarmen og kan lett . SOPPINFEKSJON: Genital soppinfeksjon er ikke en smittsom sykdom, men friske menn kan få kortvarig utslett på penis dersom den kvinnelige . Soppinfeksjoner kan gi akutte og kroniske utslett i huden. Oslo Hudlegesenter tilbyr kort ventetid til hudlege for utredning og behandling av soppinfeksjoner.


Soppinfeksjon i underlivet skyldes ikke slurv med hygienen. Sopp finnes naturlig i underlivet, men hvis bakteriefloraen endrer seg, reduseres surhetsgraden. Soppinfeksjon er en meget vanlig tilstand hos kvinner som gir både svie og kløe i underlivet, i tillegg til tykk, hvit og klumpete utflod.


Det er svært sjelden at gutter får soppinfeksjon på penis, fordi gutters kjønnsorgan henger på utsiden av kroppen og blir luftet svært mye. Hyppigheten øker etter graviditetens varighet. Velkommen til candida – Alt om sopp og soppinfeksjon. Få den beste hjelp og behandling for alle typer candida sopp og soppinfeksjoner med .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg