onsdag 11. oktober 2017

K2 vitamin mat

Vitamin K(Menaquinon) produseres av ulike bakterier og finnes i fermenterte oster, noen meieriprodukter og gjæret mat. Vitamin K er et fettløselig vitamin som finnes i to former i matvarer: Mest. Naturlig K-vitaminmangel forekommer sjeldent da noe vitamin Kkan .

Gjæret og modnet mat som klippfisk og lever, og oster som gammelost og Roquefort er rike på vitamin K2. Vitamin Kdannes også ved gjæring av grønnsaker, . Fermentert og modnet mat som yoghurt og oster som gammelost og Roquefort er rike på vitamin K2. Vitamin K er nødvendig for at blodet skal koagulere (levre seg).

Naturlige bakterier i tarmen danner vitamin K men ikke i tilstrekkelige mengder. K2-vitamin – Menakinon dannes av bakterier i tarmen og finnes i litt av i matvarer som nyre, egg, lever og ost. Natto – Gjærede soyabønner – er spesielt rik på . Du trenger fett for å ta opp K-vitamin fra maten. Vitamin Kselges for øvrig også som tilskud men husk at det ikke er likegyldig hva du spiser . I Norge markedsføres et tilskudd med vitamin K som ifølge reklamen.


Vitamin K et fettløselig vitamin som finnes i to former i matvarer: Mest . Mens mange av grønnsakene vi bruker mest i den norsk dietten er rike på K er det få matvarer som inneholder rett form av vitamin K2. Man regner med at prosent av alle amerikanere får for lite vitamin Ki maten.

Norsk og amerikansk diett er ikke helt ulike, så vi kan anta at .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg