fredag 29. januar 2016

Bronkiene

Bronkier, luftveiene fra stedet der luftrøret deler seg (bifurcatio tracheae), og til de minste endeforgreningene i lungene. Bronkier er en forgrening av luftrøret som finnes innvendig i lungene. I likhet med luftrøret består bronkiene av bruskringer i forskjellig størrelse, bundet sammen .

Det blir mindre og mindre bruskinnhold jo mindre bronkiene blir. Luftrørsgrenene kalles bronkier så lenge de inneholder brusk. I bronkiene er det selve veggen som blir betent, og dette kalles en bronkitt.


Bronkiektasi er en medfødt eller ervervet utposning eller lomme på de mellomstore luftrørene (bronkiene) i lungene.

Tilstanden er karakterisert ved inflammasjon . De ytterste grenene av bronkiene fra omtrent forgrening kalles bronkioler. En virusinfeksjon i disse hos småbarn kalles bronkiolit og gir astmaliknende besvær . Ved å drikke to kopper urtete for dagen kan du redusere betennelse i bronkiene og rense lungene. Bronkiene er de essensielle rørene som kobler luftrøret til . Bronkiektasier er små, lokaliserte utposninger eller utvidelser i luftveiene, bronkiene, som kan være medfødte eller som har kommet etterhvert. Hyppigst hos barn, særlig i aldersgruppen 1–år.


Ofte erter, peanøtter, eggeskallbiter, mynter og smådeler fra lekesaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg