fredag 29. januar 2016

Helvetesild hos barn

Hei, jeg har et barnebarn på år som har vært mye syk siden hun ble født. Har atopisk eksem og har hatt følgende allergier: melk,egg,soya, . Helvetesild kan ramme alle aldersgrupper, men ses hyppigst hos personer over år, hos barn som blir smittet med vannkopper før de fyller år og hos . Helvetesild gir utslett med brennende, kriblende smerte og blemmer. Helvetesild gir smerter hos barn og unge, som regel lette, men smertene er verst hos eldre.


Hos eldre kan det være jagende, brennende og sviende smerter i det . Primærinfeksjon forårsaker vanligvis hos barn en mild sykdom med utslett (vannkopper), men kan hos voksne gi et mer alvorlig forløp.

Helvetesild er et smertefullt utslett som forårsakes av varicella-zoster virus, det samme viruset som forårsaker vannkopper. Sykdommen kan forekomme i alle aldersgrupper, men er relativt sjelden hos unge mennesker,. Helvetesild hos barn er en sjelden tilstand. Mindre enn fem prosent av alle helvetesild lider er barn. Den sykdom, som er kjennetegnet ved et utslett, forekommer . Helvetesild (herpes zoster) er en vanlig sykdom som skyldes aktivering av Herpeviruset Varicella zoster.


Det samme viruset fører til vannkopper hos barn. Tema: Pediatri - Barn med varicella med behov for sykehusinnleggelse innlegges. Varicella er vanligvis en mild sykdom hos barn, men alvorlige og fatale .

Helvetesild (også kalt herpes zoster) er en virussykdom som skyldes det samme. Spesielle forhold kan være knyttet til bruk av legemiddel hos barn, eldre, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg