tirsdag 12. januar 2016

Tennis albue

Smerter i albuen kalles ofte tennisalbue eller golfalbue. Det finnes også god behandling ved behov. Epikondylitt forekommer i to utgaver og kalles både tennisalbue eller golfalbue.

Selv om navnene tyder på sportslige årsaker, er dette bare unntaksvis . Verken fysioterapi eller kortison ser ut til å hjelpe mot tennisalbue. To tredeler av pasientene er friske etter et år, selv uten behandling. Tennisalbue (lateral epikondylitt) skyldes en overbelastning av senefestet på utsiden av albuen.

Tilstanden kan gi smerter og redusert bevegelighet i hele armen . Tennisalbue kan være smertefullt og føre til at armen ikke kan brukes normalt. Det er gode muligheter for at albuen vil bli bedre med tiden, og det finnes . Tennisalbue er en smertefull og hemmende tilstand som rammer utsiden av albuen. Tennisalbue, eller lateral epikondylitt som det kalles på . Trening og øvelser utgjør en viktig del av fysioterapeutens behandlingsopplegg for rehabilitering av tennisalbue og en rekke relaterte . Hva er tennisalbue (Epicondylitis lateralis humeri)?


De musklene som strekker fingrene ut og bøyer håndleddet bakover springer ut fra et lite . Smerter i albuen med utstråling til underarmen.

Smertene øker ved bruk av håndens ekstensormuskler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg