tirsdag 26. januar 2016

Ubehag i magen

For mye luft i mage-tarmkanalen gir ubehag knyttet til raping, promping, oppblåsthet og smerter. Plagene er vanligvis forbigående og kan bedres . Stort sett skyldes smerter i magen for mye luft.

Men om smertene er kraftige kan det være tegn på en mer alvorlig tilstand. Smerter i øvre del av magen, kvalme, nedsatt matlyst og halsbrann kan opptre ved magesår, men i utgangspunktet er symptomene ved . Kreft i magesekken gir i begynnelsen smerter, dårlig matlyst og vekttap. Det er nødvendig med en operasjon hvor man fjerner magesekken.

Magesår kan gi smerter, spesielt fra øvre del av magen mellom brystbenet og navlen. Smerten er gjerne brennende og verre på tom mage. Jeg begynte å få vondt i øvre del av magen i går og i ryggen, vet ikke hvordan jeg skal beskrive det, men det blir liksom helt hardt øverst i . Mellom spiserøret og magesekken har vi en muskel som kalles nedre. Kreft i magesekken kan være assosiert med magesår.


Hovedsymptomet ved magesår er verkende smerter øverst i mellomgulvet. Hei, for ca en måned siden begynte jeg å merke et ubehag til venstre i magen, i området bak og under de nederste ribbeina . Jeg har av og til stikkende smerter helt nederst i magen, men det er pga eggstokkene. Man kan av og til ha ufarlige cyster som gjør at det kan stikke litt av og til.

Funksjonell dyspepsi er en tilstand karakterisert ved gjentatte episoder eller kroniske plager med ubehag fra øvre del av magen. Symptomer: Kramper i sentrum av magen som kommer i bølger. Symptomer: Ubehag øverst til høyre av magen, under ribbeina.


Typisk har disse pasientene også en overfølsomhet i magen, forsinket tømming av. Symptomene er oftest smerter eller ubehag i den øverste delen av magen. Ordet dyspepsi kan oversettes til ”fordøyelsesbesvær”. Sykdommen gjør at man får vondt og føler ubehag øverst i magen.


Vi skiller vanligvis mellom akutte og kroniske magesmerter. Alle som opplever akutt innsettende sterke smerter – enten fra brystet eller buken – bør raskt . Ikke sjelden kan stress, bekymringer, sjelelige og sosiale problemer lede til ubehag og smerter i magen. Dyspepsi er en betegnelse på ubehag eller smerter i øvre del av magen som kan ledsages av oppfylthet, tidlig metthetsfølelse, oppblåsthet, . Hei, jeg har vært plaget i snart en måned med ubehag og lette smerter i øvre (høyre) del av magen, rett under ribbeina.


For dager siden - Dine p-piller kan gi ubehag og smerter i magen som bivirkning, så det er en mulighet. For å finne ut av om det er det som er årsaken, så finnes .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg