tirsdag 26. januar 2016

Eksem mellom fingrene

Håndeksem er en hudsykdom som kan være akutt eller kronisk. Oftest starter det som et periodevis problem lokalisert mellom fingrene, på fingertuppene eller i . Har plutselig fått eksem mellom fingrene.

Husk at krem og liniment skal brukes til fuktig eksem, salver til tørt eksem. Forum › Fellesforum › AnonymforumBufretLignende5. Ser ut som eksem da, så sikkert greit å bare bestille time hos legen.


Jeg opplever også at jeg til tider får utslett mellom fingrene som fortoner seg som bittesmå væskefylte kløende og stikkende knappenålshoder.

Utredning av håndeksem krever en omfattende sykehistorie og ofte en. Disse starter mellom fingrene for så å bli til eksem med stadig sterkere rødhet og . Candida infeksjon i huden i overgangen mellom fingrene. Tilstanden ses oftere blant personer med diabetes og blant personer som . Pompholyx er en tilbakevendende eller kronisk hudsykdom på håndflater og fingre (), på føttene. Et eldre navn på tilstanden er dyshidrotisk eksem, men dette navnet brukes. Vi regner med at 5- av alle med håndeksem egentlig har pompholyx.


Mellom hver ryggvirvel er det en bindevevsmasse som utgjør mel. Tørr, sprukket hud mellom fingrene kan være forårsaket av flere faktorer. Irritativt eksem opptrer lettest på håndrygger, mellom fingrer, på siden av fingrene og under ringer, og forekommer hyppigst hos yrkesgrupper . Man får gjerne et småkulete utslett (nupper og blemmer) i huden, oftest først på hender, mellom fingre, på håndled albuer, midje og ytre genetalia.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg