onsdag 6. april 2016

Blodtrykk normal

Dette forteller blodtrykket om helsen din. Det er viktig å trene, holde vekten normal, ikke røyke, og ikke ha for høyt alkoholforbruk. Høyt blodtrykk regnes ikke som en sykdom i seg selv, men det er en belastende faktor for hjertet og medfører økt risiko for utvikling av hjerneslag og hjerteinfarkt.

Blodtrykket er det trykket som blodet utøver mot veggen i blodkarene, når det strømmer gjennom disse. Med blodtrykket mener vi som regel det arterielle . Med blodtrykket mener vi som regel det arterielle blodtrykket, altså det blodtrykket som måles i arteriene (pulsårene). Et høyt blodtrykk over lengre tid kalles hypertensjon.

En økning i blodtrykket er en normal reaksjon som følge av f. SVAR: HeiBlodtrykket ditt var nok helt flott da. Symptomer på høyt blodtrykk er lite karakteristiske og erkjennes ofte ikke av pasienten. Alle barn med mistenkt eller kjent nyresykdom eller hjertesykdom skal . Blodtrykk, det trykket som blodet utøver mot åreveggen.


Trykket er høyest i livpulsåren, aorta, og nær null (=atmosfæretrykket) i venene ved . Høyere forekomst av høyt blodtrykk ved sykdommer som.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg