tirsdag 26. april 2016

Gravid urinveisinfeksjon

Urinveisinfeksjon er vanligere blant gravide enn kvinner ellers. Typiske symptomer ved denne tilstanden er svie ved vannlating samt hyppig vannlating, og i . Jeg har urinveisinfeksjon for hundrende gang. Hadde en i uke seks og fikk straks behandling. Fikk en nå rett før jul og ble sittende på . Urinveisinfeksjoner hos gravide - Gravidhelse - Klikk. Er du gravid og har en ubehandlet urinveisinfeksjon, kan det få alvorlige konsekvenser.


En urinveisinfeksjon kan stamme fra urinrør og blære, det som vi kaller blærekatarr. Nyrebekkenbetennelse er en mer alvorlig infeksjon som . En blærebetennelse gir økt risko for nyrebekkenbetennelse. Derfor undersøkes urinen på alle gravide ved hver . Hvis du er gravid og mistenker at du har urinveisinfeksjon. En urinveisinfeksjon hos gravide kan føre til premature rier, særlig rundt uke og senere. Dette kan igjen føre til for tidlig fødsel fordi riene gjør . Om lag prosent av gravide i Norge får urinveisinfeksjon.


Ubehandlet kan dette øke faren for nyrebekkenbetennelse og i verste fall for tidlig fødsel.

Gravide er mer utsatt for å få urinveisinfeksjon enn andre. Dersom gravide får urinveisinfeksjon kan det også lettere utvikle seg til nyrebekkenbetennelse. Urinveisinfeksjoner (UVI) er svært vanlige i svangerskapet, og gravide kan ha UVI uten å merke det. Dette er en av grunnene til at gravide tar urinprøver relativt .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg