torsdag 28. april 2016

Måle feber under armen legge til

Et lettvint alternativ er å legge termometeret i armhulen og legge til en halv. Det innebærer at grader målt under armen med et elektronisk . Barn under år får ofte høy feber, 30–45° C, selv ved ufarlige infeksjoner.

Måling i munnen viser ca 5° C for lite, så man må legge en halv grad til. I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på 3eller 38°C i. Når man måler i munnen vil temperaturen vanligvis ligge °C under. For å sammenligne rektal og oral måling skal man legge °C til resultatet fra.

Termometret kan også brukes til måling av kroppstemperaturen under armen. Hvor mye skal jeg legge til når jeg måler tempen under armen. Måle feber under arm, hvor mye legge til? Hvor mye skal jeg legge til når jeg måler feberen.


Hvor mye skal man legge til når man måler temp under armen. Sara nekter plent å måle feberen i rompa, og siden jeg ikke vil gjennomføre dette for. Tror man skal legge til ca når en måler under armen. Fagstoff: Det finnes ulike måter å måle kroppstemperaturen på.


Temperaturen her ligger grader celsius under det vi får ved rektal måling, så dette må vi derfor legge til.

Det er også viktig at termometeret plasseres godt inne i armhulen, og at armen holdes tett. Når man måler tempen under armen, skal man da plusse på noe for å få ca riktig. Feber er definert som kroppstemperatur høyere eller lik °C, målt i endetarmen.


Armhulen – avhengig av at termometeret ligger helt i ro under målingen og . Selv om målinger tatt under armen er kanskje ikke alltid helt nøyaktig, kan de gi deg en omtrentlig tall for å bestemme hvorvidt du har feber . I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på. Når man måler i munnen vil temperaturen vanligvis ligge 4°C under .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg