fredag 29. april 2016

Ppiller

Det finnes forskjellige merker p-piller, men alle virker på samme måte. De kan ha litt forskjellig varianter av hormonene og du kan derfor få lite bivirkninger av et . På disse sidene finner du informasjon om ulike typer p-piller, råd ved bruk av p-piller, spørsmål og svar og lenke til en p-pilleguide.

P-PILLER: VG har i samarbeid med Statens legemiddelverk satt sammen en liste over de mest brukte p-pillemerkene i Norge, med tilhørende oversikt over risiko . Prevensjonspiller, eller p-piller, er en hormonell medisin kvinner kan bruke for å forhindre uønsket graviditet. De vanlige bivirkningene av p-piller er vaginal blødning, kvalme, ømme bryster, hodepine, vektøkning, humørsvingninger, soppinfeksjon, . Ved å beskytte deg med en trygg prevensjon kan du slappe av og nyte samlivet bedre uten å engste deg for graviditet:) Si alltid ifra om at du bruker p-piller eller . Du bør ta en pille HVER dag til omtrent samme tid. Har du startet med p-piller på første blødningsdag er du beskyttet helt fra starten.


Når du skal starte på p-piller skal du begynne den første dagen du får mensen og ta pille nr. For mange kvinner vil dette være en god løsning, særlig for kvinner som synes det er vanskelig å huske å ta p-piller hver dag. P-pille (forkortelse for Pincus-pille etter oppfinneren Gregory Pincus) er hormonpreparat i tablettform til forebygging av svangerskap.

Leger og helsepersonell må begynne å ta psykiske bivirkninger av p-piller på alvor. P-piller (prevensjonpiller) er tabletter som inneholder hormonene østrogen og gestagen. Disse hormonene finnes naturlig hos alle kvinner og er viktige for å . MANGELFULL FORSKNING: Forskningen rundt psykiske bivirkninger av p-piller er mangelfull, delvis fordi de fleste kliniske utprøvingene kun . Forskere arbeider nå på en pille som blir som en p-pille for gutter. Single damer som forelsker seg mens de er på pillen, bør ta en time out.


Katter kan få p-piller for å hindre løpetid og drektighet. Om katten ikke skal brukes i avl, bør den kastreres siden p-piller på sikt kan gi alvorlige bivirkninger. Kvinner som tar nødprevensjon bør avvente p-pille-bruk i fem dager, råder lege Marius Johansen ved Sex og samfunn-klinikken.


Halvparten av unge jenter bruker p-piller, selv om det er høy risiko for brukerfeil og svekket sikkerhet. Sikrere prevensjon enn kondom, ifølge forskerne. Men p-sprøyta for menn er ikke uten bivirkninger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg