onsdag 20. april 2016

Hvor høy feber er farlig

Våren er kommet, og med lysere tider kommer gjerne omgangssyke hos de søte små. De aller fleste barna takler omgangssyke bra, men . Dette viruset er den vanligste årsak til ikke- bakteriell omgangssyke i.

Jeg har hørt at man potensielt kan smitte omgangssyke opptil to dager etter at man er frisk. Omgangssyke er en vanlig årsak til diarè, kvalme og oppkast. Sykdommen varer normalt i en ukes ti og den smitter svært lett.


Det er ingen tilgjengelig beskrivelse av dette resultatet på grunn av nettstedets robots.

Sykdommen heter ikke omgangssyke uten grunn. Hos barn med akutt diaré kan yoghurt korte ned varigheten og redusere antallet tømminger av diaré. Snusen kan forklare alt, men hvis kvalmen og oppkastet varer lenge (over døgn) er det mer sannsynlig omgangssyke som er årsaken.


Det kan være en mage- eller tarminfeksjon, f. Det er smittsomt, men varer ikke så lenge - Derfor uttrykket omgangssyke. Noroviruset begynner som regel å spre seg omtrent på denne tiden og varer gjerne til godt ut på vinteren. Feber i seg selv er sjelden farlig, men feber kan jo noen ganger komme pga en mer alvorlig.


Hvor mange dager i strekk er det greit å gi febernedsettende? Feber er i seg selv ikke farlig, men noen av infeksjonene som gir feber,. Storesøster har vært dårlig med høy feber og hoste i dager. Lillebror er syk på andre dagen med høy feber (mellom 3 og 39), tetthet og . Rigmor Austgulen mener det ikke er så vesentlig hvor lenge feberen varer så.


Feber i seg selv er ikke noe særlig farlig symptom, sier hun. Det er imidlertid svært sjelden at temperaturen blir så høy at feberen i seg selv kan skade barnet. Barn kan ha ganske høy feber uten å være veldig syke. Har det noe å si hvor mye man pakker seg inn i dyner og pledd når man får feber?


Hvis det blir behov for å kontakte lege, er det greit at du vet hvor lenge og hvor høy feber barnet ditt har hatt. Det er viktig å ha temperatur-måler i alle hjem. Feber hos barn - På SyktBarn kan du lese om feber hos barn. Dette er et eksempel på at barn kan ha høy feber og likevel være i god.


Feber er sjelden farlig, og det er først ved kroppstemperaturer på over grader Celsius hvor feberen i. Ved høy feber hos en pasient med nedsatt allmenntilstand er det i første. Feber er svært sjelden farlig i seg selv, og det er først når temperaturen når. Det er vanligvis ikke farlig å ha feber, men når du er gravid kan det være skadelig for babyen din. Vær derfor ikke … Hvor aktiv babyen er, varierer .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg