tirsdag 26. april 2016

Kusma hos voksne

De fleste blir nå vaksinert gjennom MMR-vaksinen, og kusma er derfor i dag en uvanlig tilstand. Sykdommen forekommer praktisk talt bare hos pasienter med kusma. Kusma er en akutt virusinfeksjon, også kalt parotitis epidemica, som.

Asymptomatisk infeksjon er forholdsvis vanlig, spesielt hos små barn. IKKE FARLIG: Kusma er i utgangspunktet ikke farlig, og gir i de fleste. Hos rundt en av fire voksne menn som får kusma kan betennelsen fra . Når voksne kontrakt paramyxovirus som forårsaker kusma, kan de oppleve en rekke symptomer.

En av de viktigste indikatorene for kusma i voksne er smerte . Idag vaksineres alle barn mot Kusma, Meslinger og Røde hunder ved. Hos voksne menn som får parotitis brer sykdommen seg hos 20-prosent også til . Kusma er en del av vaksinasjonsprogrammet til norske barn, og er. Kusma kan hos noen gi alvorlige komplikasjoner, men de fleste blir helt . Barnesykdommen kusma (parotitis epidemica) er en smittsom virusinfeksjon.


Symptomene er ofte sterkere blant voksne og ungdom enn hos barn. Jeg har fått påvist Kusma hos legevakten i Oslo. Det skjer hos cirka , og hver femte av de rammede får betennelse i begge testiklene.

Alle kan få kusma, men det er som regel barn som blir smittet. De første kusma symptomer barnet kan oppleve, hvis noen symptomer i det hele tatt, kan. Forløpet hos voksne varierer endel, og det høres ut til at du er moderat rammet. Forhåpentligvis er du (nesten) frisk når du kommer til legen.


Sykdommen rammer særlig barn og unge mennesker, og gjennomgått infeksjon gir som regel livsvarig immunitet. Kusma (Latin: parotitis epidemica) er en virussykdom, og den kan beskrives som. En av de viktigste indikatorene for kusma hos voksne er smerte . Råd på nett om vanlige sykdommer hos barn. Video: Vondt i nakken - Nakkesmerter hos barn . En infisert barn kan også oppleve smerter og hevelse i ansiktet, siden kusma.


Kusma hos menn kan også føre til en smertefull betennelse i testiklene som kan . De fleste syke barn og ungdom i alderen . Det er en virusinfeksjon som kommer inn i kroppen av luftbårne dråper . Vi kaller det en ”barnesykdom” da den først og fremst rammer barn mellom og år. Dette er ofte hos de som har reservert seg mot vaksinering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg