onsdag 19. april 2017

Forkjølelse hos spedbarn

Små barn puster mest gjennom nesen, og derfor er det slitsomt for dem å bli forkjølet. En forkjølelse kan også utvikle seg til ørebetennelse, astma eller falsk . Barn får normalt 6-forkjølelser i året og de minste barna (under år) er mest utsatt.

Spedbarn (under måneder) blir sjelden forkjølet. Ja, forkjølelse smitter lett fra person til person, og også til spedbarn. Det er heldigvis ikke så ofte at spedbarn blir forkjølet, men når de blir det er.


Stakkars jenta mi på uker er blitt skikkelig forkjølet, grønt snørr og. Har vært ganger hos legen med den minste. Dersom barnet er under to år og har symptomer utover vanlig forkjølelse eller. Symptomene på hjernehinnebetennelse kan være nokså svake hos spebarn, . Husk at de fleste infeksjoner hos barn skyldes virus, og skal ikke behandles med. Hos de fleste arter det seg som en forkjølelse, eventuelt med lett hoste.


Forkjølet barn - Les om forkjølelse hos barn på nettstedet SyktBarn. Se video av riktig bruk av nesespray, nesedråper, måling av feber ol. Vanligvis gir RS-virus bare lette symptomer som en forkjølelse.


Dersom viruset angriper de nedre luftveier hos små barn, kan det forårsake opphovning av slimhinnen.

Ingen synes det er stas å være forkjølet. Jordmødrene Annelie, Cecilia Karin finner dere hos Oslo jordmor og . En forkjølet baby kan være et ubehagelig syn for noen. En forkjølelse kan være ubehagelig for en liten baby.


De fleste spedbarn har et godt forsvar mot sykdom. Forkjølelser og infeksjoner i ører og hals begynner å bli vanlige. Babyer, både nyfødte og ellers kan være tette i nesen selv om det ikke alltid er en skikkelig forkjølelse. Fordi de er så avhengige av å kunne puste mens de . Problemet er bare at jeg er blitt forkjølet.


Min bror bor timer å kjøre unna, og har ikke plass til gjester, så jeg skal ikke bo hjemme hos dem. Mitt uker gamle baby har blitt forkjøla, tett nese og feber. Voksne rammes av forkjølelse 1-ganger per år, barn under syv år. Snue; Nysing; Tett nese, som hos spedbarn kan gjøre det vansklig å . Har en fire uker gammel baby som har vært forkjølet i litt over en uke,.


Bronkiolitt er en annen og mer alvorlig virusinfeksjon som nesten bare opptrer hos barn under to år. Den starter ofte som en forkjølelse med hoste. Hoste er svært vanlig hos barn, men det er ikke vanlig hos spedbarn.


Forkjølelse hos spedbarn kan være en prøvelse både for barnet og de voksne. Her er det noen tips som kan være til hjelp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg