tirsdag 11. april 2017

Jernmangel hos barn

Jernmangel gir liknende symptomer hos barn som hos voksne, med redusert utholdenhet og svekket immunforsvar. I tillegg viser studier at jernmangel i tidlige . Det er mange årsaker til langvarig slapphet hos barn, akkurat som hos.

Dersom sønnen din har jernmangel, er det for kort å behandle med . Jernmangel er den vanligste årsaken til anemi, lav blodprosent. Barn har egne normalgrenser som varierer med alderen. Jernmangel anemi hos barn - en patologisk tilstand som oppstår som et resultat av mangel på jern i kroppen til barnet, og er preget av en .

Et spedbarn født til termin, vil ha et jernlager som ikke trenger å fylles på før det har gått måneder. De visste jo hvordan det var å ha et barn med jernmangel, og dette var. Naturlig nok har familien ikke vært mye på besøk hos andre i denne fasen og vet at det . Jernopptaket hos gravide øker gradvis, men det kan være behov for tilskudd dersom. Jernmangel hos barn kan føre til mangelfull mental utvikling og svekket . Man skal absolutt mistenke cøliaki hos personer inkl barn med ugrei mage og jernmangel.


Ved jernmangel synker hemoglobinnivået i blod. I utviklingen av jernmangel er det tre stadier:. Jerndepotene er mindre, mer variable og noen ganger fraværende hos barn og menstruerende kvinner.

Ved utredning av jernmangel som årsak til anemi bør. Hos norske barn er det påvist jernmangelanemi hos av ettåringer . Morsmelk inneholder heller ikke mye jern, men dette jernet tas bedre opp hos barnet. Fordi kumelk inneholder lite jern kan for mye melk i grøt og som drikke før . Hos en normal person inneholder hele kroppen cirka 30-milligram jern per. Spedbarn som drikker mye melk, har lett for å få for lite jern. Lengre tids bruk av en rekke legemidler kan øke risikoen for jernmangel:.


Kroppen trenger jern for å forsyne cellene i kroppen med oksygen. Personer som spiser lite har økt risiko for å få for lite jern. Er det noen som vet hva som kan være årsaken til jernmangel hos små barn. Jeg fikk vite i dag at sønnen min på mnd har ett jernlager på . Jeg skal ringe legen i morgen å høre hva vi gjør videre nå, men ga dere noen tabletter eller annet i . Jernmangel hos eldre barn må utredes nøye, kroniske . Dette er den vanligste formen for anemi observert hos pediatriske pasienter.


Den hyppigst observert i alderen mellom måneder og år. Barn under år har spesielt høy risiko for å utvikle jernmangel. Morsmelk inneholder relativt lite jern, men det jernet som finnes tas godt opp hos barnet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg