fredag 7. april 2017

Narkotika stoffer

Se informasjon om ulike typer narkotika, som ecstasy, hasj, amfetamin m. LISTE OVER NARKOTISKE STOFFER (oesl IKKE ALKOHOL). Cannabis Amfeta mjn, Kokain Opiater Hailusinogener Løsemidler GHB og øvrige sentralstlrn.

Det finnes flere typer narkotiske stoffer, og alt som står i Narkotikalisten innholder narkotiske stoffer. Men de mest vanlige kan du lese om i artikkelen som er . Jeg har et skoleprosjekt om narkotika, og lurer på nøyaktig hvor mange typer narkotiske stoffer som finnes. Alkohol og tobakk er mer skadelig enn cannabis og ecstasy, konkluderer britiske forskere.

De har gjennomført en rangering av forskjellige narkotiske stoffer. Narkotika er ei nemning som i Noreg vert brukt særleg på stoff som står på den norske narkotikalista, men også stundom på andre narkotiske stoff. Begrepet er fra et farmakologisk synspunkt meget upresist, da det omfatter stoffer med svært ulike effekt. Narkotika betyr opprinnelig stoffer som virker . Hvilke typer narkotiske stoffer blir mest brukt i Norge idag, og forklar hvilke uheldige virkninger disse stoffene har?


Heftet gir faktainformasjon om narkotiske stoffer, og omtaler: framstilling; bruksmåter; virkninger; risiko for skader; fare for avhengighet . Historie, fakta og skadevirkninger om alkohol, narkotika og tobakk. Narkotika Beskrivelse av de forskjellige narkotiske stoffene og deres virkning. Her finner du de farligste rusmidlene i verden.

I følge det medisinke tidskriftet The Lancet er disse stoffene farligst sett ut i fra et rent . Les hva de narkotiske stoffene kan gjøre med kroppen din. Narkotika, opprinnelig et ord for stoffer som kan gi narkosis – 'dyp søvn'; først brukt om opium, tørket plantesaft fra opiumsplanten – Papaver . To konvensjonar definerer kva som skal kjenneteiknast som narkotika;. Pskykotropkonvensjonen av 19som omfattar planter og stoff utvikla frå dette . Undersøkelser viser imidlertid at blant dem som har prøvd tunge narkotiske stoffer, er det få som ikke først brukte cannabis og alkohol.


Mennesker er forskjellige, og vi kan reagere forskjellig på bruk av narkotiske stoffer. De beskrivelsene som følger under, er derfor kun typiske trekk. Cannabis er det mest utbredte av alle de ulovlige narkotiske stoffene.


Stoffet som gir ruseffekt er THC (tetrahydrocannabinol). Sosial- og helsedirektoratet har utgitt et hefte med faktabeskrivelser om narkotiske stoffer og deres virkninger. Listen inneholder stoffer og planter som omfattes av FNs narkotikakonvensjoner. Legemiddelverket kan også føre opp andre stoffer og planter dersom de har .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg