tirsdag 25. april 2017

Hepatitt b smitte

Gå til Smittemåte og smitteførende periode - Direkte kontaktsmitte gjennom seksuell- eller blodkontakt. Mange virus kan gi leverbetennelse, og de viktigste er hepatitt B-viruset og hepatitt C-viruset. Noen (men ikke alle) som blir smittet av disse . Hepatitt B-smitte diagnostiseres ved påvisning av virusantigener, antistoffer mot virusantigener og påvisning av HBV-DNA. Hepatitt B er en leverbetennelse som skyldes smitte av hepatitt B viruset. Smitte skjer gjennom blo blodprodukter, spytt og ved ubeskyttet seksuell kontakt.


Hepatitt B er en virusinfeksjon som angriper leveren.

Smitte skjer via blod eller kroppsvæsker. Nå skal alle nyfødte barn i Norge vaksineres. Hei, jeg er blitt smittet med hepatitt B-virus for noen år siden.


Hepatitt B er veldig smittsomt, og en sjelden gang sees smitte mellom medlemmer av samme husstand uten at det har vært seksuell kontakt eller direkte kontakt . På verdensbasis er hepatitt B en meget utbredt sykdom, og det anføres at mer enn milliarder er smittet. I Norge er det høy forekomst av hepatitt B blant . Hepatitt B smitter via blod og seksuell kontakt, har gitt utbrudd og ses hyppigere hos menn som har sex med menn, kan gi kronisk bærertilstand og kan . Hepatitt B-infeksjonen gir som oftest ikke symptomer og de fleste blir bra uten behandling. Ved å vaksinere seg mot hepatitt B, kan smitte unngås.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg