torsdag 27. april 2017

Tegn på astma

Astma kjennetegnes ved at symptomene kommer og går. I perioder kan man føle seg helt frisk, og et astma-anfall kan komme overraskende på . De fleste voksne med astma har hatt tilstanden siden de var barn. Noen får imidlertid astma senere i livet.


Med riktig behandling kan du kontrollere symptomene. Vanlige symptomer på astma er hoste, hvesing og piping, tung pust og en følelse av at brystet klemmes sammen slik at det blir vanskelig å . ASTMA: Flesteparten som utvikler astma i voksen alder er kvinner.

Noen personer har større risiko for å utvikle astma. Det er en relativt vanlig sykdom hos både barn og voksne. Hoste hos barn med astma er ofte et tegn på økende irritasjon i luftveiene. Hos de fleste barna endrer hosten seg fra å være hard og tørr i . Astma er, i likhet med kols, en såkalt obstruktiv lungesykdom.


Det betyr at luftstrømmen gjennom bronkiene hindres (obstrueres). Astma gir hvesende pust og følelse av å ikke få puste. Hoste med blodig oppspytt, slapphet og vekttap kan være tegn på alvorlig lungesykdom.


Astmasymptomer kan vise sig på flere måder.

Anstrengelsesutløst astma er pustevansker som opptrer i forbindelse med fysisk aktivitet der du blir andpusten - såkalt aerob trening. Akutt astma er et astmaanfall med umiddelbart behov for behandling. De fleste astmatikere vil oppleve akutt astma, og hos mange debuterer tilstanden med et . Astma er en kronisk sykdom som gir anfallsvise pustevansker på grunn av trange luftveier.


Astma tegn og symptomer kan dukke opp på en annen måte hos voksne og barn. Men i begge tilfeller, alle de tegn og symptomer er indikasjoner på at personen . Selv om astma sjelden er dødelig så er det en ganske alvorlig sykdom. Tegn på forkjølelse; Hyppig hosting (spesielt om natten); Mister lett pusten; Føler seg . De mærkbare tegn på astma kan være: åndenød. Vi ser at han har inndragninger, noe som er et tegn på at han puster besværet.


Vi anbefaler at du kikker på videoen slik at du . Alle henvendelser om akutt astma bør tas på alvor med umiddelbart tilsyn av pasient. Alvorlig besvær eller tegn på livstruende astmaanfall. Selv om astma ofte utvikler seg i barndommen, påvirker dette kronisk lungesykdom mange voksne. Av de titalls millioner av amerikanere med astma, . Slimhinnen i luftveienes mindre forgreninger (bronkiene) hovner opp; Den ringformete muskulaturen i luftveien .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg