fredag 7. april 2017

Symptomer på lungebetennelse

Lungebetennelse er en betennelse i lungevevet som følge av en infeksjon med bakterier. BufretLignendeLungebetennelse er en alvorlig tilstand. Det er vanlig å føle seg trett og svak og miste lysten til å drikke og spise.

De fleste får plagsom hoste, feber og tyngre pust enn vanlig. Lungebetennelse (pneumoni) skyldes hovedsaklig bakterier eller virus, der pneumokokker er den vanligste bakterietypen. Hvem som helst kan få lungebetennelse (pneumoni), men sykdommen er vanligst blant små barn og eldre. Lungebetennelse behandles oftest med antibiotika .

Mykoplasma pneumonia og chlamydia pneumonia gir ofte litt andre symptomer, og kalles derfor atypisk lungebetennelse og behandles med andre typer . Hoste, ofte med gul- eller grønnfarget oppspytt, feber og generell sykdomsfølelse er vanlige symptomer på lungebetennelse. Den klassiske bakterielle lungebetennelsen starter plutselig med frysninger, feber, smerter i brystet og hoste; Hosten . Gå til Symptomer og funn - Vanlige symptomer er hoste, feber, ofte tung pust og noen ganger.

Kikhoste er en luftveisinfeksjon som kan gi alvorlige symptomer, spesielt hos de. Klamydia lungebetennelse er en lungebetennelse som skyldes infeksjon med bakterien chlamydia pneumoniae. Per i dag finnes det ingen behandling mot denne typen lungebetennelse.


De generelle symptomene på bakteriell lungebetennelse kan utvikles raskt, og kan inkludere: brystsmerter; skjelving . Klamydialungebetennelse er vanligst blant tenåringer og unge voksne. Plagene er ofte mildere enn ved vanlig lungebetennelse. Rask pust, dyp hoste, feber, dårlig allmenntilstan hodepine og av og til smerter i brystet er symptomer på lungebetennelse. Hvis du har symptomer på lungebetennelse, bør du ta snarlig kontakt med lege.


Selv i dag, hvor vi råder over mange forskjellige antibiotika, er tidlig diagnose og . Symptomene kan være litt mildere enn vanlig lungebetennelse, men kan vare akkurat like lenge. Da kan du ha atypisk lungebetennelse som skyldes Mycoplasmabakterien. Ifølge University of Maryland Medical Center (UMMC), symptomene på lungebetennelse hos eldre er vanligvis annerledes enn de symptomene sees hos yngre .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg