mandag 17. april 2017

Symptomer hepatitt

Akutt hepatitt kan ha et svært varierende bilde, fra subklinisk infeksjon, som forløper uten symptomer, til alvorlig fulminant hepatitt med høy . Hos 75- av alle pasientene som smittes, er det ingen symptomer. Hepatitt C er en viktig årsak til kronisk leversykdom som oppstår hos en .

Kronisk leverbetennelse er definert som en betennelse i leveren (hepatitt) som varer over 6. De fleste har få symptomer, mens noen får symptomer som slapphet, kvalme, magesmerter og gulsott. Hepatitt B smitte kan hos noen få utvikle seg til en kronisk . Omtrent halvparten av dem som blir smittet av hepatitt B-viruset vil få symptomer i løpet av to til seks måneder etter smittetidspunktet.

Gå til Symptomer og forløp - Ved symptomgivende sykdom milde til kraftige symptomer som influensaliknende plager, slapphet, og mageplager. Gå til Symptomer og forløp - Mange infeksjoner forløper asymptomatisk, avhengig av alder på pasienten. Symptomer på hepatitt A-infeksjon varierer fra . Etter et par dager får du det bedre, men samtidig blir du gul og får mørk urin og lys avføring. Hepatitt B er en virusinfeksjon som angriper leveren. Smitte skjer via blod eller kroppsvæsker.


Nå skal alle nyfødte barn i Norge vaksineres. Hepatitt er karakterisert ved at en del av cellene i leveren blir ødelagt, og at det kan påvises. Symptomene ved akutt hepatitt varierer mye fra person til person.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg