tirsdag 18. april 2017

Hepatitt a symptomer

Forekomsten av hepatitt A er spesielt høy i Afrika, Sør-Amerika, Midtøsten og store deler av Asia. BufretGå til Symptomer og forløp - Mange infeksjoner forløper asymptomatisk, avhengig av alder på pasienten. Symptomer på hepatitt A-infeksjon varierer fra . Der er det vanlig å gjennomgå hepatitt A i tidlig barnealder.


Sykdommen begynner med milde allmennsymptomer, fulgt av en ikterisk fase med . Hepatitt A er en leverbetennelse som skyldes smitte av hepatitt-A-virus (HAV) gjennom forurenset drikke og mat, og unntaksvis via blod. Andre former for smittsom leverbetennelse er hepatitt B og hepatitt C.

Hepatitt A virus finnes i avføringen hos personer med hepatitt A. Akutt hepatitt kan ha et svært varierende bilde, fra subklinisk infeksjon, som forløper uten symptomer, til alvorlig fulminant hepatitt med høy . Hepatitt A er en betennelse i leveren forårsaket av hepatitt A virus (HAV). De fleste som får hepatitt A har blitt smittet i utlandet. Symptomene er avhengige av alder, og voksne blir vanligvis dårligere enn barn.


Inkubasjonstiden er 2–uker, vanligvis fire uker. Sykdomsbildet likner det for hepatitt B, men langt flere av voksne som smittes får tydelige symptomer på gulsott. Hepatitt A er svært smittsom i starten pga. Vanligste symptomer initialt er feber, hodepine og kvalme, senere ikterus, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg