mandag 10. juli 2017

Barn eksem

Dersom en eller begge foreldre har atopisk eksem, øker risikoen for at barnet skal utvikle det til 60-. Barneeksem forekommer som navnet sier mest hos barn. Hos de fleste forsvinner eksemet før man blir voksen.

Atopisk eksem er en tilstand med tørr, kløende hud som særlig rammer barn. Det finnes god behandling som kan lindre symptomene. Atopisk eksem er en tilstand med tørr, kløende og betent hud som oppstår hos personer.


Atopisk eksem rammer særlig små barn, og kalles da barneeksem.

Atopisk eksem, også kalt barneeksem, er en vanlig lidelse hos små barn. Det rammer ca av barn i første leveår. Symptomer som kløe og smerter fører ofte til søvnløse netter som får . Barna er plaget av kløen, spesielt om natten, og virker ofte sure og grinete.


Eksemet er normalt tørt, men hvis det i tillegg oppstår en infeksjon med hudbakterier, . Huden til babyer med atopisk eksem mangler naturlig smøring. Derfor er det viktig å tilføre huden nok . Personer som er mye i kontakt med barnet, virker som et speil. Huden hos barn som har eksem kan være klissete av salve og ha synlige sår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg