torsdag 20. juli 2017

Hjerte og karsykdommer kosthold

Et sunt kosthold er med på å forebygge demens og hjerte- og karsykdommer. Kosthold og hjerte- og karsykdommer og demens. Hjerte-karsykdommer omfatter sykdommer i hjertet og blodårene, for eksempel.

Et hovedmål med hjerteforebyggende kosthold er derfor å senke nivået av . For å forebygge utvikling eller videreutvikling av hjerte- og karsykdommer anbefales det et kosthold som er hovedsakelig plantebasert, med mye grønnsaker, . LHLs oppskrifter og kostholdsråd er spesielt tilpasset mennesker med hjerte-, kar- og lungesykdom, og de som ønsker å ha et sunt kosthold for å forebygge. Mange sliter med for høy kolesterol, kanskje uten å vite om det selv engang.

Et sunt, mer plantebasert kosthold kan forebygge hjerte- og karsykdommer. Erstatt kjøtt med bønner, linser og erter, og smør og ost – med avokado, pesto og . Hjerte- og karsykdommer er en samlebetegnelse over tilstander som rammer hele blodsirkulasjonssystemet. Hjerte og karsykdom (HKS) er en bred betegnelse på mange sykdommer som. Hva slags kosthold er best egnet til å forebygge hjerte- og karsykdommer og også forebygge videreutvikling av eksisterende hjerte- og karsykdom? Redaksjonelt - Nyere forskning har økt interessen for kostholdets betydning for utvikling av hjerte- og karsykdommer og en rekke kreftformer ( 2).


Et variert og sunt kosthold kombinert med fysisk aktivtet i hverdagen, reduserer risikoen for blant annet hjerte- og karsykdommer, type . Med riktig kosthold hjelpe vi deg trygt og effektivt. Et kosthold med frukt, grønnsaker og magre meieriprodukter vil kunne redusere blodtrykket. Ved høyt blodtrykk over tid øker risikoen for hjerteinfarkt, hjertesvikt og slag.


Med et balansert kosthold kan du minske risikoen både for kreft og andre sykdommer, som diabetes og hjerte- og karsykdom. Landsforeningen for hjerte- og lungesyke. Publisert: Oslo : Nasjonalforeningen, 1993. Mange voksne har et kosthold med for mye sukker.


Dette er ifølge en ny studie knyttet til økt risiko for å dø av hjertesykdom. Det er svært små sjanser for at friske personer med et normalt kosthold får i seg for . Eksempler på dette er fedme, hjerte- og karsykdommer og diabetes. De viktigste årsakene er genetikk, kosthold og mangel på trening og aktivitet. Her kan du lese mer om risikofaktorer for hjerte- og karsykdommer, kolesterol, fett og hjertevennlig kosthold.


Lavere risiko for hjerte- og karsykdom med fisk på menyen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg