mandag 17. juli 2017

Feber barn når kontakte lege

I de fleste tilfeller er feber hos barn et tegn på infeksjon. Barnehage; Kontakt lege når barnet har feber og; Du kan bekymre deg litt mindre dersom barnet . Det er delte oppfatninger blant legene om hvor raskt foreldre bør kontakte lege når barnet har feber, og når det er behov for febernedsettende medisin.

Hva er det første og viktigste å gjøre når barnet har feber? Kontakt fastlege eller legevakt om du er usikker. Generelt sett bør man oppsøke lege for en sjekk om barnet har feber i mer enn dager.


Barnet er tungpustet eller lager uvante lyder når det puster.

Ved feberkramper bør man kontakte lege, slik at man om mulig kan finne årsaken til feberen, og ev. Feber er et vanlig tegn på sykdom og en del av kroppens naturlige forsvar mot infeksjoner. FEBER HOS BARN: Det er ikke feberen som avgjør hvor sykt barnet er.


Når barnet oppfattes som sykt, bør lege kontaktes. De reagerer raskt på feber og det kan være vanskelig for foreldrene å tolke signalene deres. Det er derfor lurt å kontakte lege når barn under . Legen vil derfor ofte velge å se barnet med henblikk på andre symptomer. Barn får ofte meget høy feber når de er syke.


Når bør du kontakte lege dersom barnet ditt har feber? Når små barn har feber er allmenntilstanden langt viktigere enn selve temperaturen. Feber hos barn - På SyktBarn kan du lese om feber hos barn.


Spesielt viktig er det å lære seg faretegnene ved feber.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg