fredag 28. juli 2017

Mellomørebetennelse

Mellomørebetennelse er vanlig blant småbarn, og det kjennetegnes ved smerter i øret i forløpet av en forkjølelse. Trommehinnen skiller mellomøret fra øregangen og det ytre øret. Ved kronisk mellomørebetennelse har man hull i trommehinnen og slimhinnen i mellomøret er .

Mellomørebetennelse (otitis media) er en betennelse i hulrommet like bak trommehinnen. Betennelsen skyldes virus eller bakterier. Mellomørebetennelse, fellesbetegnelse for betennelsessykdommer i mellomøret.


Mellomørebetennelse forekommer i akutt og kronisk form.

Mellomørebetennelse er en infeksjon i slimhinnen i mellomøret. Det kan gi store smerter, men vil hos de aller fleste gå over av seg selv eller . Mellomørebetennelse er det medisinske navnet på ørebetennelse. Akutt mellomørebetennelse helbredes spontant i omkring av tilfellene, og man kan derfor oftest avvente antibiotikabehandling 1–døgn. Akutt mellomørebetennelse (otitis media) er en infeksjon i slimhinnene i mellomøret.


Mellomørebetennelse er også kalt øreverk og ørebetennelse. Bakgrunn: Ørebetennelse er en infeksjon bak trommehinnen i mellomøret og kalles derfor også. Serøs mellomørebetennelse rammer ofte små barn, og gir dårlig hørsel. Skyldes væske i mellomøret, ofte etter en forkjølelse eller en .

Kronisk mellomørebetennelse er hull i trommehinnen, nedsatt hørsel og verk fra øret som varer i mer enn tre måneder. Mellomørebetennelse er en sykdom som oftest ses hos barn. Både bakterier og virus kan gi mellomørebetennelse.


Mellomørebetennelse er en hyppig årsak til . Viral eller bakteriell mellomørebetennelse. Av bakterielle agens dominerer pneumokokker, Haemophilus influenzae og Moraxella catarrhalis . Mellomørebetennelse er svært vanlig hos små barn. Tilstanden skyldes at slimhinnene i mellomøret blir betente og produserer væske og puss. Den kan imidlertid utvikle seg til en akutt mellomørebetennelse (se under). Komplikasjoner til ubehandlet mellomørebetennelser er sjeldne, og . Mange barn får sjeldnere mellomørebetennelse hvis de kutter kumelk og søtmelksprodukter, som hos mange . Kronisk mellomørebetennelse er ikke så hyppig i rike lan og i Norge gjelder det cirka prosent av befolkningen.


De vanligste variantene er akutt og sekretorisk mellomørebetennelse. Den akutte kommer ofte etter en forkjølelse. Akutt mellomørebetennelse er en vanlig tilstand.


Omkring av alle barn har hatt mellomørebetennelse før de starter på skolen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg