mandag 31. juli 2017

Vitaminer

Vitaminer (latin: vita, liv) er essensielle stoffer som trengs i små doser. Vitaminene bidrar særlig i reaksjonene der næringsstoffene forbrennes. Medisin › Fordøyelsessystemet › ErnæringBufretLignende29.

Vitaminer, navn på organiske forbindelser som i små mengder er nødvendige for stoffskiftet og en rekke andre funksjoner i kroppen. Her får du oversikt over viktige vitaminer og mineraler. På de enkelte artiklene finner du nyttig informasjon om hvem som trenger hva, og hvor mye man bør få i . Lurer du på hva de forskjellige vitaminene og mineralene er godt for? Les om dette i Norvital sin vitaminguide. Vitaminer er livsnødvendige, organiske stoffer som kroppen ikke kan bygge selv.


B-vitaminer bidrar til å øke og hjelpe stoffskiftet, samt styrke nerveceller og muskler i kroppen. De anvendes i celleproduksjonen, og er godt . Vitaminer er næringsstoffer som regulerer kroppens stoffskifte og er nødvendige for omsetningen av karbohydrat, fett, protein og mineralstoffer. Les denne oversikten over vitaminer som finnes og hva slags funksjon de forskjellige har i kroppen vår. Et vitamin er en organisk forbindelse som trengs i små mengder for at menneskets stoffskifte skal fungere normalt og som ikke kan produseres av kroppens .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg