mandag 31. juli 2017

Sølv ag

Sølv er et metallisk grunnstoff med kjemisk symbol Ag og atomnummer 47. Det kjemiske symbolet Ag kommer fra sølvs latinske navn argentum, som igjen . SølvBufretLignendeSølv (òg skrive sylv) er eit grunnstoff med kjemisk symbol Ag og atomnummer 47.

Det er eit transisjonsmetall i gruppe i periodesystemet saman med dei . Sølv har atomsymbol Ag etter det latinske navnet på sølv: argentum. Fire isotoper av sølv er kjent, to av dem finnes i . Likevel var sølv lenge et veldig sjeldent og ettertraktet metall.

Sølvet oksideres ikke ved høy temperatur siden Ag2O kun er stabilt ved lave temperaturer. Ingen andre metaller har så høy elektrisk og termisk ledningsevne som sølv. Sølv har vært kjent lenge og er nevnt allerede i skapelsesberetningen i det gamle testamentet. I følge Agricola i De Re Metallica§, som ble publisert i 155 ble sølv likevel tidlig utvunnet fra galenitt, blysulfid.


For moderat til svært væskende sår som er infisert eller kan bli det. En antimikrobiell, sølvimpregnert bandasje med unik hydrofiber-teknologi og vektprosent . Antimikrobiell bandasje for væskende sår med dyp sårhule. En antimikrobiell, sølvimpregnert bandasje med unik hydrofiber-teknologi og vektprosent sølv.


Sølv har vært bearbeidet og brukt av mennesker siden omkring 0år før Kristi.

Det kjemiske symbolet Ag kommer fra sølvs latinske navn argentum, som .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg