torsdag 13. juli 2017

Influensa

Influensa er en betennelse i luftveiene forårsaket av influensa-virus. Folkehelseinstituttet gir her råd om pleie i hjemmet av personer med influensa. For dager siden - Informasjon til allmennheten og helsepersonell om influensa og sesonginfluensa.

Influensa er ikke livstruende for de fleste, men kan være farlig for noen grupper. Influensa forekommer sjeldnere enn forkjølelse. Vanligvis får mellom fem og ti prosent av befolkningen influensa i løpet av en vintersesong. Influensa gir feber og smerter i hele kroppen. Hva er egentlig forskjellen på influensa og forkjølelse?


Flere av symptomene er like, men det er likevel klare forskjeller som skiller den ene fra den andre. Mange sier at de har influensa når de egentlig bare er forkjølet. Ifølge legen er det store forskjeller på sykdommene. Influensa er en sykdom forårsaket av et virus som tilhører familien orthomyxoviridae.


Viruset er et negativt 'sensed' RNA-virus, noe som betyr at viruset må . Influensa er en virussykdom som er mest aktiv om vinteren. Sykdommen varer normalt i 3-dager, men man er ofte slapp og trøtt i 2-uker etterpå.

Vinterhalvåret byr på forkjølelser for de fleste av oss, og for noen vil vinteren også by på influensa. Plagene kan være like, men det er noen forskjeller på de to . Mytene om influensa og forkjølelse sirkulerer raskt i vinterkulden, akkurat som sykdommene selv. Ved typisk influensa kommer symptomene brått, med feber, muskelsmerter, hodepine, påvirket allmenntilstand og tørrhoste, sier hun.


Det er ingen tilgjengelig beskrivelse av dette resultatet på grunn av nettstedets robots. For dager siden - Til tross for at 9eldre på norske sykehus og sykehjem dør av influensa hvert år, vaksinerer ikke de ansatte seg mot influensa. Symptomer på influensa er høy feber, frysninger, muskelsmerter, hodepine, slapphet, sår hals, tett nese og tørrhoste. Det finnes produkter som kan lindre en del . For dager siden - Jeg er rimelig sikker på at prøvene vil vise at du har influensa.


Ingvild er så syk at hun tror det må være noe mer enn vanlig influensa. Akutt infeksjon med influensavirus type A, B eller C. Influensa A deles i subtyper på basis av overflateproteinene hemagglutinin (H1–H16) og neuraminidase . Dagbladet): Flere har hatt influensa på uvelkomment besøk til jul og nyttår - og for eldre personer er sykdommen ekstra tøff denne sesongen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg