torsdag 13. juli 2017

Feber og hoste hos barn

De fleste akutte infeksjoner hos barn er luftveisinfeksjoner. Kraftig hoste er et symptom ved flere vanlige luftveisinfeksjoner. Dersom barnet i tillegg til den kraftige hosten er i svært dårlig form, har feber som varer i flere dager og rask pust, kan dette skyldes lungebe​tennelse​.


Dersom barnet har hoste og feber med nedsatt allmenntilstan. Dette kan være tegn på bronkiolitt hos de minste og astma hos større barn. Video: Barnelegen snakker om hoste hos barn. Min jente på to år var forkjølet med hoste, litt feber (målte ikke, men var varm) og tett .

Les her om de ulike årsakene til hoste hos barn. Kan gi tørr eller fuktig hoste, nedsatt allmenntilstan feber og tung pust. En forkjølelse gir normalt tett og snørrete nese, hoste og vond hals. Barn får også ofte feber, søvnvansker og lite matlyst når de er forkjølet.


Høy feber kan gi dårlig allmenntilstand hos barn. Det typiske er at barnet blir tett i nesen, får noe hoste og har lett til moderat feber i 2–dager. Hoste og lungebetennelse hos barn - hva er det?


Barn har ikke lungebetennelse uten å ha feber, og de kan også ha høy feber ved mange alminnelige . Barn kan hoste ganske lenge før det gir seg, akkurat som oss voksne, sier Hanne.

Barnehagebarn er mye syke, noen barn blir veldig syke med høy feber og . Ved forkjølelse er barnet som regel sutrete og misfornøyd med feber rundt 3grader .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg