mandag 10. juli 2017

Smerte i ryggen

Ryggen låser seg plutselig og blir veldig smertefull. Tiltagende stivhet i ryggen før smertene kom. Smertene sitter ofte på et bestemt punkt i ryggen.

Korsryggsmerter, smerter i nedre del av ryggen, kan inndeles i akutte og kroniske; Akutte ryggsmerter har varighet under uker; Kroniske . I det jeg bøyer meg ne er det som om korsryggen stivner til en isblokk. Jeg prøver å bevege meg, men korsryggen er gjenfrosset. SJEKK SMERTENE: Det er ikke alle plager som går over av seg selv.

Vondt i ryggen er en lidelse som rammer opptil av den norske befolkningen. I løpet av et år har omtrent halvparten av oss hatt episoder med vondt i ryggen, . Ryggsmerter som skyldes betennelse rammer ca. Det er lett å forveksle denne typen smerte med mekanisk smerte, og det er . I de fleste tilfeller kan vi ikke slå nøyaktig fast hvor smertene kommer fra eller hvordan de oppstår. Smerter i korsryggen oppstår ofte plutselig og i forbindelse med belastningssituasjoner.


Våre terapeuter er eksperter på behandling av ryggsmerter. Korsryggsmerter defineres som smerter eller ubehag i ryggen lokalisert til området mellom det nederste ribbenet og den nederste delen av rumpeballene. Akutte smerter i korsryggen er smerter i nedre del av ryggen, med en varighet på under seks uker.

Akutte korsryggsmerter er ufarlige tilstander, . Prolaps kan man få dersom en mellomvirvelskive i ryggen sprekker, og innholdet i skiven presser på en nerve. Det er ikke uvanlig med assosierte symptomer som smerter ut i flankene, ned i sete- og . Ryggsmerter er svært vanlig og særlig blant voksne i yrkesaktiv alder. Heldigvis går ryggsmerter som regel over av seg selv. Det er svært vanlig å ha smerter og ubehag i korsryggen (også kalt lumbago), men det er vanligvis ikke alvorlig og går oftest over av seg selv. Dersom det oppstår betennelse i for eksempel nyrer eller urinveier, kan det gi smerter nederst i ryggen.


Menstruasjons-smerter kan også gi ryggsmerter. Akutt vondt i ryggen, også kalt akutt lumbago, er en smertefull men som regel. Ryggskjevhet for å unngå smerte; Ryggen svikter; Smerter ned i hofte og ben. Du vil nok merke kraftige smerter i korsryggen.


Det kan begynne som verkende smerte, eller det kan komme plutselig som en skarp, kraftig smerte. Men når folk føler smerte i ryggen, er det ofte svært mange andre problemer som ligger bak. Dersom du har eller har hatt smerter i korsryggen er du ikke alene. Nesten alle har på et eller annet tidspunkt i livet vært plaget av ryggsmerter .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg